Avatar uživatele
Andělé

Přetížila jsem se hodinovým cvičením step aerobic tak,až jsem z toho zvracela?Je možné si cvičením snížit tlak?Děkuji:-)

Dobrý den:-)Včera jsem po několika letech šla cvičit step aerobic-cvičí se stepem (pomocí malého schodku),které je založené na krocích nahoru a dolu ze stepu.Líbilo se mi to a zvládla jsem to.Ale na cestě domů se mi začalo dělat slabo a motala se mi hlava.Doma už mi bylo zle,hlava třeštila a pořád se mi motala,až jsem zvracela.Bylo mi opravdu hodně zle,podobně jako po těžké opici,ale mnohem hůř.Než jsem usla,několikrát jsem měla pocit,že omdlím,dávala jsem si nohy nahoru a nakonec usla.
Asi jsem se přetížila,ale nechápu,jak mě mohl klesnout tlak po cvičení natolik,až mi bylo na omdlení.Stepy jsem kdysi cvičila,ale tak slabo a zle mi ještě nikdy po sportu nebylo.Trpím na nízký tlak,ale nevíte prosím,jestli mi bylo tak zle z přetížení,nebo z nízkého tlaku,který mi klesl cvičením?Děkuji,mám strach jít příště cvičit.
Doplňuji:
Děkuji:-) Mě právě bylo divné,že bych si cvičením snížila tlak,také jsem měla vždy za to,že se cvičením zvýší.Překvapilo mě,že mě bylo jako při závrati,kterou mívám z nízkého tlaku.Tak jsem se tedy opravdu přetížila,už si dám příště pozor,děkuji:-)

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? led, tom004, dědapetr, anonym, anonym před 4672 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
dědapetr

Podle mě došlo k přetížení organismu,pohybem se tlak zvyšuje.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
mosoj

Ano, během pohybu (cvičení) se tlak zvyšuje, ale po cvičení klesá na svoji obvyklou hodnotu ( u vás nízkou hodnotu TK). A vám se to stalo, když jste šla domů, tedy jste byla již relativně v klidu. Nicméně v pořádku to není, pominuli řadu jiných možností, mohla jste být na pokraji vyčerpání.
Pokud máte nenormální hotnoty TK bylo by dobré mít doma tonometr a tlak si pravidelně měřit. Získáte tak přehled o tom jak se vám tlak mění a těmto situacím se potom snáze vyhnete nebo přispůsobíte.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
tom004

Stačí si přečíst,„po několika letech“,a „hodinovým cvičením“,a je mi jasné,že to byl celkem slušný pokus,jak si,slušně řečeno, ublížit.Ale,protože to nemuselo být jenom tou prodlevou,raději bych se poradil s lékařem.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
arygnoc

Z toho vyplýva jedno ponaučení:

necvičte.

a zejména ne po létech.

Já se touto zásadou řídím ke své spokojenosti už dlouho.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek