Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Převod VHS na DVD pomocí Dazzle Video Creator DVC130 - počítač zamrzá

Dobrý den,
Potřebuji převést kazety VHS na DVD. Koupil jsem si Dazzle Video Creator – Instant DVD Recorder, typ DVC130. Vše jsem řádně nainstaloval. Propojení CINCH – USB. Ze začátku nahrávání funguje vše, jak má, ale po určité době obrázek na monitoru zamrzne, za chvíli i zvuk a celý počítač zamrzne. Musím celý systém restartovat a DVD vyhodit, až je nepoužitelný. Někdy se to stane po pěti minutách, někdy třeba po 45 minutách. Pokaždé je to jinak. Někdy se mě podaří převést celou VHS kazetu, ale to je spíš výjimka.
Počítač:
Grafická karta: Mobility Radeon 9200
DVD vypalovačka: Sony DVD RW DW-Q30A
Procesor: Intel 3.06 GHz
RAM 512 MB
OP Windows Home XP SP2 – pravidelně aktualizován
Prosím ty, kteří by mohli poradit, o odpověď.
Děkuji.

Předmět Autor Datum
pokial má doska VIA alebo iný neintelovský čipset,doporučujem zakúpiť pci/pcie usb2.0 radič s čipom…
ogl 26.07.2008 19:04
ogl
Deska je 865G-M8. Dle manuálu je čipset Intel 865 Northbridge a 82801EB (ICH5). To znamená, že pci/p…
jerry334389 26.07.2008 19:34
jerry334389
Vypalovat na DVD-RW, a doufat, že to vyjde. Když ne smazat, a doufat dál.
gambáč 26.07.2008 22:10
gambáč
Ano, já to napřed vypaluji na DVD-RW, ale pokud to nevyjde, je to velice časově náročné. To určitě n…
jerry334389 27.07.2008 09:39
jerry334389
pokial je to intel,tak prídavný radič nieje treba
ogl 27.07.2008 13:57
ogl
ešte k tej grafickej karte-jedná sa o notebook,alebo je to jedna s tých Sapphire/TUL Atlantis 9200 a…
ogl 27.07.2008 14:12
ogl
Grafická karta ATI je klasická karta, zasunutá do slotu základní desky, nejedná se o notebook. Nains…
jerry334389 27.07.2008 21:50
jerry334389
c:\documents and settings\názov účtu užívatela\Local settings\Temp-jeho velkosť sa dynamicky mení,po…
ogl 27.07.2008 23:55
ogl
Moc děkuji za pomoc, v tom souboru TEMP bylo pouze 50 MB "smetí", vymazal jsem to, ale to by asi no…
jerry334389 28.07.2008 07:15
jerry334389
Tak jsem zkusil převést tři VHS kazety na DVD a vše bylo úplně bez problémů. Vyřešila to instalace h…
jerry334389 28.07.2008 15:32
jerry334389
tak Ti prajem vela zábavy v tvorbe videa a som rád,že sa problém podarilo eliminovať.Tie dva hotfixy… poslední
ogl 29.07.2008 00:13
ogl

Ano, já to napřed vypaluji na DVD-RW, ale pokud to nevyjde, je to velice časově náročné. To určitě není řešení. Udělal jsem to, co mě poradil "orl", naistaloval jsem ty hotfixy, ale prosím ho o odpověď ohledně USB řadiče u desky 865 (Intel chip) (viz výše). S těmi hotfixy jsem to ještě netestoval, to až příští týden. Díky.

ešte k tej grafickej karte-jedná sa o notebook,alebo je to jedna s tých Sapphire/TUL Atlantis 9200 agp kariet s Radeon M9+ mobility grafickým čipom ? Pokial je to spomínaná agp karta,nainštaluj len tie ovládače,ktoré boli dodané s kartou na inštalačnom cd,iné obvykle spôsobujú rôzne anomálie.Pokial používaš priložené Pinnacle Studio na výrobu dvd a grabovanie videa,nainštaluj všetky možné updaty,prípadne pozri stránku exac.cz-česká podpora výrobkov dazzle/avid/pinnacle- potrebné updaty môžeš nájsť aj tam + rôzne oficiálne pomôcky a tutoriály v českom jazyku.Takisto je velmi dôkležité mať dostatok volného miesta na disku v tempe,min.2-násobok velkosti kompletného dvd,pokial je miesta málo,studio a celý prenos videa cez dazzle môže v nepravidelných intervaloch mrznúť alebo skončiť bez akýchkolvek chybových hlášok,takže tá pôvodne popisovaná chyba môže byť spôsobená aj takouto "maličkosťou" ako je nedostatok volného miesta

Grafická karta ATI je klasická karta, zasunutá do slotu základní desky, nejedná se o notebook. Nainstaloval jsem pouze ovladač, který byl dodán s grafickou kartou. Pinnacle Studio nepoužívám, jde mi pouze o čistý přepis VHS na DVD. Asi dvě hodiny jsem teď zkoumal otázku velikosti souboru temp, o kterém píšeš, ale nemohu na to přijít. Našel jsem pouze TEMP v adresáři C:/windows, ale ten má velikost pouze 38 MB, takže to nebude on. O jaký soubor se tedy jedná? Celý disk C: má volného místa více, jak 17 GB, ale jak je velký TEMP, který by podle Tebe měl mít nejméně 10 GB, na to nedokážu přijít. Kde je tedy ten TEMP???? Prosím o odpověď a děkuji moc za ochotu pomoci.

c:\documents and settings\názov účtu užívatela\Local settings\Temp-jeho velkosť sa dynamicky mení,pokial je na c disku ešte 17GB volného miesta,malo by to za normálnych okolností stačiť,tam sa ukladá obraz budúceho dvd a tam ukladá aj Studio[resp.program,ktorý ťahá video z Dazzle do pc] "rozpracované video" počas sťahovania cez Dazzle do pc,pokial nepoužívaš nejaké divoké prechody,efekty,titulky a grafické efekty na dvd kapitoly,malo by tých 17GB stačiť,pokial použiješ nejaké efekty,už by to mohlo byť na hranici použitelnosti,neprekodované,rozpracované video s efektami a stereozvukom na úrovni dvd môže v extrémnych podmienkach dosiahnuť velkosť desiatok GB-záleží od jeho dlžky a vzhladom na pomerne malú systémovú pamäť ho treba niekde medzitým uložiť,nejaký direct-burn hneď na dvd disk na takejto zostave bude velmi problematický,tam pravdepodobne bude stále dochádzať k podtečeniu buffera napalovačky a výsledok bude zničené,nečitatelné dvd.Neviem,aký program používaš na celý prepis a robenie dvd,ale pozri tieto programy http://www.sothinkmedia.com/movie-dvd-maker/downloa d.htm
captureflux_en.htm ,ten captureflux má priamo podporu dazzle,možno s ním to pôjde bez mrznutia

Moc děkuji za pomoc, v tom souboru TEMP bylo pouze 50 MB "smetí", vymazal jsem to, ale to by asi no nemělo mít žádný vliv. Já to tento týden vyzkouším, mám pocit, že by to mohla být ta absence hotfixů. Také jsem nainslovat nejnovější ovladač k Sony DVD vypalovačce, nevím, zda to na to může mít nějaký vliv, ale určitě jsem nic nepokazil. Tento týden to vyzkouším a dám Ti vědět, jak jsem dopadl. A vyzkouším i Captureflux. Ještě jednou Ti moc děkuji za rady a přeji hezký den.

Tak jsem zkusil převést tři VHS kazety na DVD a vše bylo úplně bez problémů. Vyřešila to instalace hotfixů KB904412 a KB899271. Jenom se divím, proč tyto záplaty nebyly staženy v rámci automatických aktualizací WIN XP? Snad budou součástí SP3.
Mimochodem, program, který používám k vypalování, je Instant DVD Recorder.
Znovu bych chtěl poděkovat slovenskému kolegovi "ogl" za ochotu a svůj čas, který věnoval vyřešení mého problému.

tak Ti prajem vela zábavy v tvorbe videa a som rád,že sa problém podarilo eliminovať.Tie dva hotfixy sú nepovinné updaty pre systém a týkajú sa len špecifických zostáv,ktoré obsahujú hw mpeg2 kodek s usb prenosom audia/videa,preto neboli zahrnuté medzi automatické aktualizácie a musia sa sťahovať manuálne z microsoft download centra,pre zostavy bez takýchto špeciálnych zariadení by to bol úplne zbytočný update,ktorý by nič neriešil,len zaberal miesto.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru