Avatar uživatele
anonym

Přežil by někdo atomový výbuch, kdyby se schoval do ledničky jako Indiana Jones?

Prostě byl na špatný čas na nesprávném místě. Respektive oblasti pro testovní atomové bomby v takovém tom uměle vytvořeném městečku kde jsou i plastové/papírové postavy lidí. No a když se spustila siréna s odpočtem, tak byl jediný v tom místě komu se to doopravdu nelíbilo, ale na posledni chvíli našel ledničku a tak z ní vyházel příčky a namačkal se dovnitř. Pak byl vidět obří hřib a letící lednička. Dopadla kdesi úplně mimo oblast a Indiana Jones byl tak možná trochu potlučený. Co by se stalo pokud by se tato situace neobjevila ve filmu, ale v realitě. Čistě teoreticky, čili né odpovědi, že takto by se to nestalo. Stalo se to, ale jak by to dopadlo?

Můžete se na tu scénku přímo podívat zde: https://www.y­outube.com/wat­ch?v=Arib8uWMWsM
Myslím, že bych udělal úplně to stejné, co on kdybych tam byl.

Zajímavá 0 před 2736 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Lamalam

Při souhře mnoha náhod by to přežít mohl. Pokud si dobře pamatuji, bylo na ledničce napsáno „Izolováno olovem“. To by do jisté míry mohlo fungovat, ale ten dopad na zem by určitě nepřežil, i když Indy vydržel opravdu dost…

Upravil/a: Lamalam

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
dubraro

V místě velmi vzdáleném od výbuchu by to mohlo pomoci. Pokud ale byla tlaková vlna v tom místě tak silná, že daleko odhodila ledničku i s člověkem, pak byla silná asi i vlna tepelná a radioaktivní záření. IMHO je to filmová fikce. Reálná pravděpodobnost přežití tlakové a tepelné vlny při takové události velmi nízká a později stejně nemoc z ozáření.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kepler

Možná by ho ta lednička částečně ochránila před oslepnutím, tlakovou a tepelnou vlnou, ale před tvrdou radiací asi sotva. Takže by si to umírání déle vychutnával.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dudu

Moje matka se za II. sv. války při bombardování se sousedkou schovávala pod peřinou. A přežily.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
bububabu

I kdyby se zachránil v lednici tak by stejně umřel protože by nebylo co jíst.Leda že by tu lednici nevyklidil :)

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
anonym

Možná můj popis videa přesně nesedí k událostem ve videu, protože jsem to jentak lovil ze vzpomínky. Proto se raději mrkněte na video v odkazu.

před 2736 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek