Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Při startu se skratuje (vypne) zdroj.

Koupil jsem levné nové A-data paměti 2x 1Giga 800Mhz do počítače s pentiem E6700 a deskou od msi čipset i965. Ve středu se jedna z nich odešla - počítač se z ničeho nic vypnul, restatoval asi dvakrát a pak už vůbec nenaběhl - až když jsem tam dal původní paměť. Až do dneška jsem ho tedy provozoval s tou zbývající a-data a jakž takž dobrý. Dnes mi spadl počítač uprostřed filmu a výměna paměti už to nespravila. Když výtáhnu síťovou šňůru a znovu zapojím jen na sekundu popoběhnou větráky a nic. Slyšel jsem, něco vtom smyslu, že se zdroj takto skratuje aby se počítač nepoškodil ještě víc. Znamená to, že odešla základní deska? Nemůžou v tom hrát roli ty paměti?

Předmět Autor Datum
Vyndej z MB baterku. Nějakým šroubovákem nebo opatrně nožem (nerejpni do desky, mýmu kamošovi se to…
marekdrtic 19.01.2008 19:47
marekdrtic
Na první pohled to vypadá jako nějaký komplikovanější reset CMOS, ale jsou věci mezi nebem a zemí o…
tomáš2 19.01.2008 20:19
tomáš2
Všechno odpojit ze zásuvky. Deska i při vypnutém počítači dostává 5V, aby šel např. zapnout po síťi…
marekdrtic 19.01.2008 20:35
marekdrtic
Nepomohlo, pořád stejny, snad reklamace...
tomáš2 19.01.2008 20:54
tomáš2
Skús skontrolovať či nie sú vyduté alebo vytečené kondenzátory na základnej doske, hlavne v okolí pr…
Julo 19.01.2008 20:01
Julo
Byla to deska z opravy koupená za levný peníz, přesto vytečeny kondenzátory bych předpokládal u star…
tomáš2 19.01.2008 20:35
tomáš2
by ses divil co do toho číňani cpou za šmejdy. Se mi dostala do rukou deska nově koupená se špatnýma…
marekdrtic 19.01.2008 20:36
marekdrtic
Prosimta nepouzivaj slovco "skratuje", ak nevies co to slovo znamena. Chcel si napisat ze zdroj vypn…
MM.. 20.01.2008 02:19
MM..
alebo zapinacie tlacitko No, taky mám na PC takové blbé tlačítko, které občas samo vypne PC po 2 vt…
marekdrtic 20.01.2008 09:14
marekdrtic
... este (nie je to asi tvoj problem ale len pre kompletnost to doplnim) - uistit sa ze v konektore…
MM.. 20.01.2008 17:32
MM..
Stejný problém měl známý na desce MSI 965p Neo, vyřešila to reklamace desky.
Machy_CZ 20.01.2008 20:53
Machy_CZ
Bez vyzkoušení jiného zdroje nebo odpojení nepotřebných částí -disky, grafika - se nedá říct co odeš…
MM_tank 21.01.2008 01:46
MM_tank
jj, taky si myslím, že vyduněl zdroj. poslední
touchwood 21.01.2008 07:14
touchwood

Vyndej z MB baterku. Nějakým šroubovákem nebo opatrně nožem (nerejpni do desky, mýmu kamošovi se to stalo a mohl ji vyhodit, přerušil asi 10 spojů) zkratuj ty 2 kontakty asi tak na půl minutky, zastrč zpátky baterku, jestli to nepude, tak je to blbý a je to asi zdroj nebo spíše deska.

Na první pohled to vypadá jako nějaký komplikovanější reset CMOS, ale jsou věci mezi nebem a zemí o kterých zatím nic nevím. A to zkratování kontaktů - mám při tom vytáhnout síťový kabel, předpokládám že ano. Ten zdroj by mě nenapadl - zítra ho vyzkouším jinde. Ale to jak se pokouší roztočit větráky vypadá spíš na desku.

Všechno odpojit ze zásuvky. Deska i při vypnutém počítači dostává 5V, aby šel např. zapnout po síťi atd. Zkratuj ty kontakty a uvidíme. Větráky nic neznamenají. Může být dobrá jenom 1 větev zdroje, ostatní budou v křemíkovém nebi. Nebo!!! Máš odešlý větrák na CPU, některé desky si to hlídají, ale všechno zkus v tom pořadí jak jsem psal. Ten špatnej větrák je tak na 5%

Prosimta nepouzivaj slovco "skratuje", ak nevies co to slovo znamena. Chcel si napisat ze zdroj vypne ak zisti na vystupe skrat.
Ono skrat moze ale aj nemusi byt tvoj problem, z toho ze na chvilu sa pootocia vetraky sa neda usudzovat vobec nic, moze to byt aj normalne spravanie po pripojeni 230V, zavisi od navrhu dosky.

Ak si kupil PC ako celok tak reklamuj cele PC. Ak si si to skladal sam tak treba vybrat zakl.dosku z kejsu aby sa vylucil skrat na kejs, vsetko nepotrebne poodpajat (vpodstate staci nechat len dosku, CPU, zdroj, a zapinacie tlacitko), mozes vytiahnut aj pamat aj grafiku, zapnut sa to musi aj bez nich. Ak sa to ani tak nezapne tak je vadny zdroj alebo doska (alebo zapinacie tlacitko :)

... este (nie je to asi tvoj problem ale len pre kompletnost to doplnim) - uistit sa ze v konektore pre CPU FAN je zapojeny vetrak ktory je OK, prip. tam skusit strcit na skusku nejaky iny vetrak (najlepsie taky ktory nema regulaciu teploty). Niektore dosky si kontroluju pritomnost vetraku v CPU FAN konektore.

Bez vyzkoušení jiného zdroje nebo odpojení nepotřebných částí -disky, grafika - se nedá říct co odešlo. První bych zkusil jiný zdroj a už bych pc s tím samým nezapínal, pokud je vadná deska tak ta ochrana ve zdroji taky nemusí vydržet moc pokusů..

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru