Avatar uživatele
ew

Při určování výše alimentu se bere na vědomí i plat současné manželky otce?Jednalo by se spíše o žádost o snížení.

Doplňuji:
Manžel dostal ještě za svobodna alimenty ve výši 2700Kč na 3-leté dítě a při tom mu mělo zbývat necelé 3000 na živobytí.Soudkyně se tenkrát asi pomátla.V pří­padě,že by brali i můj plat teď a vzhledem k nenasycenosti bývalé partnerky na peníze bychom se zastavili na nějaké strašné částce.Jedině mimosoudně se snažit domluvit – ztěžka.Díky za předchozí odpovědi.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Upravil/a: ew

Zajímavá 0 před 4929 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
kropitko

2.700 nejsou nijak vysoké alimenty. Já platím 3000,– když soud alimenty určoval,tak vycházel z toho,že já jsem na mateřské(pobírala jsem rodičovský příspěvek 7600) a můj manžel momentálně bez příjmu. Také vzal v potaz,že mám vyživovací povinnost k dalším čtyřem dětem. Takže nedoufejte,že by vám soud alimenty snížil…

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
dabel

Taky jsem žádala o snížení pro mého druha chtěli vědět jaký má majetek jak žije matka dětí atd.Pokud máte spolu dítě tak to taky udejde.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
standa

Jedním z významných parametrů pro stanovení spravedlivého výživného je výše příjmů obou rodičů.

Dále jsou posuzovány majetkové poměry obou rodičů a případné ostatní vyživovací povinnosti (např. dítě z druhého manželství).

Na straně dítěte jsou posuzovány jeho oprávněné potřeby, přiměřené jeho věku a životní úrovní obou rodičů…

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
ew

Proto jsem chtěla vědět zda se bere na vědomí i plat manželky.Děti spolu zatím bohužel nemáme,mám endometriozu,což početí stěžuje.Ale až se nám to podaří,tak určitě budem žádat snížení.Ono asi při určování výše alimentů záleží hodně na soudci, když pročítám různé diskuze.A taky hlavně na vstazích mezi rodiči.My máme problém,že si není otcovstvím jist.Test se znal.posudkem je bohužel moc drahý,ale šetříme na anonymní,který napoví.

před 4929 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
kropitko

Jen bych Vás chtěla upozornit,že ten anonymní test otcovství nemůžete u soudu použít.
No a u popření otcovství zatím pořád platí lhůta do půlroku dítěte,takže tu váš muž propásl,jestli jsem to dobře pochopila.

Jinak zažádat o snížení výživného můžete. Záleží jak píšete na soudci, na platu matky dítěte,dále na tom,zda se znova vdala apod…

před 4928 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek