Avatar uživatele
Altair-AC

Při vybírání brambor jsem si vybral jednu s vtipným tvarem a nevím ,jak ji skladovat,aby vydržela co nejdéle .Víte to?

Mám to jako trofej…

Upravil/a: annas

Zajímavá 0 před 2458 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Líh by byla těžká chyba, natáhl by vodu z brambory a ta by se ti zcvrkla. Zde je zkušenost muzejního preparátora zprostředkovaná dříve Lamalam. Sice se týká preparace kapradin, ale můžeš se inspirovat. Principem je částečná náhrada vody glycerinem:
„kapradiny se prý konzervují v roztoku glycerinu a vody 1:1. Roztok má mít počáteční teplotu 50–60°C. Rostliny se neponořují celé, ale dají se normálně jako kytky do vázy. Celý proces je ukončen, až se na povrchu listů objeví kapky glycerinu.“
Kde se dá glycerin sehnat nevím, ale na netu jistě něco najdeš.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Nalož si ji do lihu a pro jistotu ještě si opatři přesnou sádrovou kopii.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek