Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Při zapnutí externího disku zamrzne PC

Ahoj, prosím o radu. Mám externí hard disk Verbatim 1,5 TB http://www.amazon.co.uk/Verbatim-47527-1-5TB-eSATA -Drive/dp/B002652QVI, mám ho připojený přes USB na starší PC s XPčkama, zaplněný je asi 350 GB. Doteď bylo všechno v pořádku, ale včera mi při zapnutí HD úplně zmrznul počítač, ten HD sice viděl v liště jako nový hardware, ale jinak ho už nezobrazil. Pak mi kompletně všechno zamrzlo vypnul se SKype, jakoby teda vyhodil i internet, a musela jsem to násilím restartovat. Ten HD mi ale na notebooku jde (notas je novejsi, taky XP). Máte někdo podobný problém? Jak na to? Čím to je, že doteď šel normálně... Nemůže to být antivirem? (ESET Smart security, včera nainstalovaný - zkoušela jsem zakázat jeho činnost, ale nepomohlo to)

Předmět Autor Datum
zkus ještě jiný konektor v pc, ať se vyloučí nějaký jeho problém.
lední brtník 02.11.2011 21:47
lední brtník
Zkoušela jsem všechny, mám dokonce novější USB na monitoru, ale všude je to stejné.
henrisorge 02.11.2011 21:51
henrisorge
ESET Smart security, včera nainstalovaný Nema moc zmysel instalovat 30 dnovy trial. A uz vobec nie…
blue5 02.11.2011 22:35
blue5
odinstaluj ten antivirak (ovl.panely - pridat ubrat programy), a dobre by bolo aj zakazat autorun v…
MM... 02.11.2011 23:54
MM...
ma presne ten isty problem, po pripojeni externeho HD mi zamrzne PC. Vsetko fungovalo normalne az ky…
Kubino 17.11.2011 19:14
Kubino
ten eset je placený, takže směle řeš jeho problémy s jejich supportem.
lední brtník 17.11.2011 20:41
lední brtník
Toto je chyba nižších verzií Esetu 5 na XP. Preinštalovanie na 5.0.95 by malo pomôcť, mal som ten is… poslední
Hacman 25.11.2011 22:30
Hacman

ESET Smart security, včera nainstalovaný

Nema moc zmysel instalovat 30 dnovy trial. A uz vobec nie SS ktory sa sere do vsetkeho co vidi. Ak ti ide o bezpecnost, nainstaluj
iba Nod32 AV alebo si rovno stiahni free AV natrvalo (Avira, Avast,...) a hlavne antispyware program (napr. Superantispyware).

Tak ci tak, najskor by som dal Smart security prec a az potom riesil pady systemu ktore zacali hned po jeho nainstalovani.

odinstaluj ten antivirak (ovl.panely - pridat ubrat programy), a dobre by bolo aj zakazat autorun v registry (hladaj na google nodrivetypeautorun) a nepouzivat tentopocitac. Ptz na tom disku mozes mat autorun vir. Alebo to len skenuje kvoli dementnej otazke "co chcete s diskom robit" a je s tym diskom nejaky problem (moze mat vadne sektory apod) a teda to nedoskenuje.
A tie windows updatuj (posledny servicepack a vsetky updaty zo start-windows update).
Este by bolo dobre skontrolovat ze jaky tomu disku priradil ovladac na tom vadnom PC, to sa ale robi blbo ak to zamrzne, alebo ak tam mas instalovane ovladace k nejakemu fotakua lebo podobnemu nezmyslu tak ich odinstaluj.
Inac mozes skusit pockat dlhsie napr. aj pol hodinu, nech si to doskenuje ak to nieco skenuje.

ma presne ten isty problem, po pripojeni externeho HD mi zamrzne PC. Vsetko fungovalo normalne az kym som nenainstaloval ESET Antivirus 5. Skusal som uz aj zakazat kontrolu externych zariadeni alebo dokonca aj docasne vypnut anitivirus, no nepomohlo. Externy disk dokazem nacitat a otvorit len vtedy ked odinstalujem ESET.
Problem je teda z novou verziou ESET NOD32 Antivirus 5.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru