Avatar uživatele
Dismas

Přijde vám košer zaživa podříznout zvíře?

Zajímavá 0 před 2825 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Za mrtva to už není ono!

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Nuk nuk

Slovo „košer“ znamená ve volném překladu něco jako „čistý“ nebo „neposkvrněný“. V judaismu se tak označují především potraviny, odpovídající židovským stravovacím předpisům. V přépadě masa to mohlo být maso pouze z některých druhů zvířat a zbavené krve. Moc možností, jak maso zbavit krve neexistuje. Takže ano, v pravém smyslu slova „košer“ je maso takto získané košer.
Vaše otázka měla tedy spíše znít, zda nám to připadá humánní. Inu, humánní není žádná porážka. Ani vykopání jámy a následné ubodání nebo ukamenování zvířete, které se do ní chytilo, nebylo zrovna nic pro pohled člověka z 21. století. A dnes běžné zabíjení zvířat elektrickým proudem není až tak milosrdnou smrtí, jak by se mohlo zdát.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dubraro

Při košer porážce se zvíře podřezává zaživa, jinak to nejde. Mršina (dříve zabité zvíře) není košer.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
arachis

Patrně je dotaz na podřezání bez omráčení nebo usmrcení. I to prase se praštilo nebo později střelilo a až pak podřezalo. Králík klepnul za hlavu jako kapr.....Takže ano, obojí mi přijde strašně brutální, bohužel stále maso jím. Ale jednou jsem viděla dokument o člověku, který byl něco jako léčitel a použival určité bylinky a modlidby a zvířata, která chodil zabíjet byla jakoby smířená se smrtí a přestala se třást strachy. Kdo byl někdy na zabíjačce nebo nechával utrácet své miláčky, tak ví o čem mluvím. (Ohledně toho třesu)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dalid

Riesit utrpenie zvierata, ktore bolo od narodenia urcene na porazku je podla mna nezmysel. Nevidim velky rozdiel v hromadnom zabijani na jatkach a podrezanim. Viac ma trapi utrpenie zvierat, ktore ludia chovaju doma ako „maznacikov“.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek