Avatar uživatele
Lgee

Přijde vám normální že moje ségra, nejspíš přes známosti, sleduje vše, co píšu na internet. a pak to posílá tátovi?

Vím že každý slovo co napíšu na internetu či do mobilu policie ví ale je normální aby mě sledovala vlastní rodina ? Nejspíš ta moje zrůda ségra přes svoje známosti zjišťuje všechno co píší na internetu a pak to posílá tátovi do mobilu, nebýt toho že sem dneska tátu sledoval na mobilu tak bych si nevšiml dvou fotek jedno na čokoládu co sem dával inzerát a jedno na zpovědnici.cz kde je asi nejspíš moje zpověď, jako náhodu kdyby to byla jen ta čokoláda bral bych to třeba na to mohl omylem narazit ale ta zpovědnice mluví za vše, je normální aby vás vlastní ségra tahle sledovala a pak to posílala tátovi přijde vám to normální? To mám snad používat Tor aby mě „rodina“ nespirovala i když tu špínu za rodinu nepovažuju.

Ja PC nepoužívám jen tablet či mobil a teď sem se dostal do tátovo mobilu a fotky tam najednou nejsou ..
Původnío dotaz

Přijde vám normální že moje ségra si nejspíš přes známosti ujít vše co píšu na internetu a pak to posílá tátovi?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? zjentek před 2250 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
ahold

Prima rodinka. Ségra šmíruje tebe, ty zase lezeš tátovi do mobilu..........

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
aliendrone

Chmm, spíš než přes známosti tě sleduje přes tvůj počíátač a mobil – máš tam nainstalovaný sajrajt.

Řešení je prosté – pořiď si linuxové distro, nainstaluj ho na USB disk a počítač pak bootuj z USB Linuxu (kam si pochopitelně ukládáš i své soukromé soubory) Jednoduše tím obejdeš všechny šmírovací programy, které můžou být na počítači instalovány. A telefon resetuj do továrního nastavení. Měl bys také všude změnit všechna používaná hesla. To je minimum, ale…

Např. pokud používáš WhatsApp a někdo ho má s tebou propojený (program to umožňuje, prostě přidá další zařízení, které uvidí všechno co si v něm píšeš – není to hacking, je to funkce programu), tak ani reset telefonu ti nepomůže. To víš, když někdo kálí na bezpečnost, tak musí počítat s komplikacemi. ;) :D :D

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?ivzez Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

V podstatě jak psal aliendrone, nad windows je příliš snadné někoho špehovat (existuje nepřeberné množství keyloggerů a i techniky neznalý uživatel je dokáže obsluhovat a instalovat).

Řešením je myslím skutečně změna operačního systému na něco, čemu tvá sestra nebude rozumět … zkus www.ubuntu.cz , teď má vyjít v dubnu přelomová verze 18.04 na tu bych si počkal . Tam si můžeš být jistý že od softwarových keyloggerů budeš mít pokoj, pro sestru by bylo příliš komplikované ho tam nasadit a mezi kamarády nenajde nejspíš žádného rozumbradu který by ji poradil jak na to. Přitom je to uživatelsky hodně dobře vybavený systém, nejspíš ti tam nic podstatného chybět nebude a to včetně her existuje i linuxová verze STEAMu s tisícovkami her, takže pokud tam nějaké zakoupené máš, v podstatě si je můžeš snadno hned instalovat i v tom linuxu.

Pokud by to nepomohlo dej vědět, možná má nasazenu štěnici na routeru :-/ zvláštní co člověk v některých domácnostech musí řešit 🙂 prostá domluva z očí do očí k ničemu nevedla ??

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
hapiky

Může mít k tomu dobré důvody, může také být chorobná žalovnice. Co My můžeme vědět…Zkusl bych napsat na internet, že máš ségru trdlo, to asi tátovi nepřepošle, a možná se chytí za nos.

Upravil/a: hapiky

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Tom20

Mě to přijde normální,asi chce bejt důležitá a udělat si u táty „oko“ :D Zkus ty programy,co ti tu doporučují ostatní.Jinak bych s ní nemluvil,s ničím jí nepomáhal a tak dál,jinak z tebe bude mít ještě srandu.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kryšpín

V dnešní době úplně normálka, pokud nepácháte nepovolenou činnost, tak zachovat klídek

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek