Avatar uživatele
Ganymede

Přijde vám taky Bůh jako stvoření, nikoliv stvořitel?

Přijde mi namyšlený, zlý, sobecký a majetnický.. Takové vlastnosti ale pravý Stvořitel nemá, jelikož ty byly stvořeny padlými anděli..
Jaký je váš názor? Vědí křesťané vůbec ke komu se modlí?
Četla jsem kousek Bibli, depresivnější knihu jsem nečetla.

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? orestez, Roman71, aliendrone před 2120 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kepler

Já s oblibou tvrdím, že Boha si vytvořili lidé k obrazu svému. K tomu myslím není co dodat.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
autacek

Popravdě by mne zajímalo, kdo „náboženství“ vymyslel. A ještě více, v dnešní době, racionální vědy, tuto „pohádku“ neustále udržuje při životě.

Snad že člověk potřebuje v něco věřit, co mu dodá vnitřní sílu, se to dá pochopit, ale chcete-li věřit, že je boží vůle, aby na světě umíraly děti hladem, rodily se s nevyléčitelnými nemocemi, lidé se navzájem zabíjeli atd., tak si věřte čemu chce a asi vám není pomoci.

Já vždycky říkám, chovej se k druhým tak, jak bys chtěl aby se druzí chovali k tobě, vím že to nemá s pravou vírou nic společného, spíš s naivní vírou, že to tak může fungovat, ale tomuto věřím 🙂.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
annas

Co znamená, že „vlastnosti byly stvořeny padlými anděly“

Padlí andělé skončili v pekle, protože neposlouchali Boha, takže Bůh je z nebe vykázal.

Podle čeho jste poznala charakterové vlastnosti Boha?

Bůh nemůže být stvořen.
1.Kdo by ho stvořil? Ldé ve svých představách.
2. Jenže stvoření je tvor, bytost, osoba – to Bůh není.

Je každého věc, v co či v koho věří, stejně tak křesťané. Ale je třeba, aby nikoho nepřesvědčovali o své víře či nevíře. Nemělo by také jít o fanatismus.

Podívejte se do archivu, najdete podobné otázky a názory.

https://www.od­povedi.cz/sear­ch?q=existuje%20b%C5%AFh

--
Berte Starý zákon z Bible jako zdroj informací z historie, najdete mýty o stvoření světa, dějiny Židů, žalmy, přísloví atd. Můžete brát Starý zákon jako pohádky. Nový zákon je určený spíš pro věřící..

Navíc Destatero , které je uvedené ve SZ, jsou pravidla morálky, z nichž 7 je možné použít obecně i pro nevěřící. Opakuji po několikáté – stačilo by je dodržovat …

SZ se dá brát tak, že Bůh, který stvořil svět , je jakýmsi starověkým zdůvodněním přírodních zákonů a vzniku světa, které si lidé neuměli vysvětlit.

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
aliendrone

Já bych k tomu jen maličkost – je NUTNÉ rozlišovat mezi Bohem a tím, co jako „boha“ popisují různá náboženství. Náboženství jsou téměř vždy rigidní účelové doktríny, jejichž účelovost vede právě k takovým otázkám, jako je tato (a to v lepším případě!), v horším případě k všelijakým paradoxům a vyloženým NESMYSLŮM!

Bůh (pokud existuje) je spíš ZÁHADA (a to KOMPLEXNÍ v nejvlastnějším slova smyslu). Můj názor je, že tuto záhadu je NUTNO řešit (pochopitelně NE KAŽDÉMU je to nutností, většina lidí se bez toho dobře obejde ;) :D).

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Roman71

Ganymede, ano, namyšlený, zlý a sobecký je Satan – padlý anděl a démoni, andělé, kteří se k Satanovi ve vzpouře proti Bohu přidali..

Satan zneužil své svobodné vůle a toužil být uctíván stejně jako Bůh. Satan nalhal prvním dvěma lidem, že neposlušností Boha Stvořitele nic neztratí, ba naopak, budou jako Bůh – budou znát dobré a špatné.. Lidstvo ztratilo dokonalost, stárne a umírá. No, takže už to víme. Bez Boha Stvořitele by bylo lidstvo ztraceno, protože Satanovi je úplně jedno, že kvůli němu po tisíciletí umírají všichni lidé..!

Pravdou také je, že Bůh světu v současnosti nevládne. Světu vládne Satan a Bůh mu do jeho způsobu vlády nijak nezasahuje. Smutnou pravdou také je, že spousta věřících, kteří se považují za křesťany, Boha ve skutečnosti ani neznají a co je ještě smutnější, neznají ani jeho pravé jméno. Komu tedy „adresují“ své modlitby, když neznají jméno „příjemce“? (řečnická otázka)

Slyšel jsem názor, že Bible je největší „krvák v dějinách lidstva“. Do jisté míry se s tímto názorem dá souhlasit, ale.. Bible poskytuje útěchu, vysvětlení proč se na zemi dějí špatné věci a také ukazuje na východisko – obnovení vlády Božího království nad zemí. Satan bude jednou pro vždy zničen i s těmi, kdo stojí na jeho straně. Existuje lepší řešení lidské situace?

Mimochodem, znáte systém: příčina → následek?
Kdo podle vás stvořil Boha, aby mohl Bůh být Stvořitelem po něm? Zvláštní, že?

Upravil/a: Roman71

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Gestas

Patrně jsi Bibli nepochopila. Bůh je milosrdný stvořitel.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
orestez

Bůh byl stvořen lidmi. Podívejme se na mravenečky, vosy, holuby, želvy a delfíny. Učil je někdo aby fungovaly?

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
aliendrone

Roman71>>>
V tvém popisu je ZÁSADNÍ problém, hraničící s chybou. Kdyby byl dle náboženství Bůh vševědoucí a všemohoucí, tak by lidé (a potažmo i Satan) NEMOHLI MÍT svobodnou vůli. Tuším, že někde jsem to tady rozepisoval.

před 2119 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Roman71

Ten zásadní problém není v tom, že lidé i duchovní bytosti dostali svobodnou vůli, ale v tom, že zneužili Boží právo rozhodovat o tom, co je správné a co špatné, a si sami si začali pod působením Satana vládnout. Bůh tomu nechává (po určený čas) volný průchod a chce, aby lidé pochopili, že toho nejsou úspěšně schopni.
Kdyby byl Bůh tyranský a bezcitný, zničil by vzbouřence ihned po tom, co se postavili proti jeho právu vládnout, ale neudělal to. Ve své lásce dal svým lidským (i duchovním) stvořením čas, aby se sami přesvědčili, kam to povede, i když předem věděl, že toho nebudou schopni.

Jen pro znázornění jednoduchý příklad:
Tak jako výrobce dává k výrobku návod k použití, nechává uživatele používat zařízení v souladu s návodem. Pokud se ale uživatel rozhodne, že návod k použití bude ignorovat, bude to mít dříve nebo později své následky. V případě Adama a Evy to mělo následky okamžité – ztrátu dokonalosti a věčného života.

před 2119 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
aliendrone

To je sice moc hezké, ale nic to nemění na tom, že Adam s Evou (a s nimi vše ostatní) NEMĚLI ŽÁDNOU svobodnou vůli, bylo jim to „trhání ovoce“ bohem předurčeno. Tudíž když to z „boží vůle“ MUSELI utrhnout, tak za co byli trestáni (a s nimi i my, kteří jsem nic neutrhli)? ;) :D :D

před 2113 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek