Avatar uživatele
anonym

Přinese velmi časté sledování kaleidoskopu zdravotní následky?

Bolest hlavy, očí, krční páteře je vše co se může přihodit? Nelze si třeba nechtěně vypěstovat epilepsii? A co zhoršení zraku? Více dioptrií? Ztráta ostrosti?

Kaleidoskop – Jedná se o přibližně 10–15 cm dlouhý válec, který má z jedné strany otevřenou dírku, kterou se do válce hledí. Ve válci jsou podélně vložena tři zrcadla. Prostor mezi nimi má tvar rovnoramenného trojúhelníka. Na druhé straně se nachází malý prostor, ve kterém jsou umístěna barevná tělesa. Na konci se nachází matnice. Díky soustavě zrcadel dochází k pravidelnému vícenásobnému odrazu, což vytváří požadované optické jevy. Kaleidoskopem je možné otáčet, čímž se drobná barevná tělesa přeskupují. To se projevuje změnou tvarů pro pozorovatele.

Krasohled – je podobný válec, jenom na jeho konci se místo matnice a prostoru s korálky nachází skleněná kulička, přes kterou vidíme sféricky zkreslený obraz okolí. Obraz je taktéž několikrát násobený soustavou zrcadel. Změna sledovaného obrazu se dosáhne změnou nasměrování válce vůči okolí.

Zdroj: https://cs.wi­kipedia.org/wi­ki/Kaleidoskop

PS: A co třeba po celodením používání dalekohledu a nebo výletu v noci s noční vidění po lese? :)

Zajímavá 0 před 2876 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Myslím, že běžné používání nezhorší zdravotní stav. Celý den se kaleidoskopu nikdo nevydrží dívat. Stejně tak by neměl uškodit dobrý dalekohled ani noční vidění.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Kepler

Pozor, může dojít k psychické závislosti! Abúzus vede k černobílému vnímání obyčejného okolí, resp. zdá se mu málo barevný a postižený používá i potravinářská barviva na mléko. Ve tmě pak propadá atakům paniky. (necyklopedia).

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek