Avatar uživatele
autacek

Připadá vám to, jak dnes svět vypadá, čeho jsou schopni lidé, jako výtvor Boha a jeho vůle, sami k sobě i přírodě?

Upravil/a: annas

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? johana 56, aliendrone před 2339 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
johana 56

Pokud to byl opravdu Bůh, který člověka stvořil, tak ano.
Stvořil ho k ‚obrazu svému‘, s dobrými i zlými vlastnostmi a možností volby mezi nimi.
Příroda má jasný řád, funguje díky přirozené vyváženosti.
Člověk obdařený myšlením a zvídavostí neustále objevuje něco nového a jen on rozhoduje, jakým způsobem budou tyto poznatky využity.
Spousta objevů k usnadnění získání moci a přežití se ale časem stává hrozivým nebezpečím pro lidstvo i přírodu…

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Smackdown

Člověk je zkáza života, my víme.

Upravil/a: Smackdown

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
zjentek

Tak tohle vnitřně cítím úplně přesně, takže si to nenechám pro sebe a prozradím to- Určitě! Určitě Boží vůle! Nic složitějšího za tím být ani nemůže.

Ty schopnosti člověka, který tady popisuješ, jsou 100% od Boha a díky nich tady na Zemi bude brzy nová příroda, panenská, čistá, bující a bez člověka, jedním slovem božská… akorát mě tedy překvapuje, proč to trvá tak dlouho a zajímalo by mě, kdo to furt tak natahuje. To je jako když máš rakovinu- prostě ji máš, víš že je po tobě, ale furt to někdo nějak natahuješ, jak u blbých na dvorku. Nebo- když seš debil, stůj co stůj nechceš být debil a když seš pak Einstein, chováš se jako debil. To jsou právě ty božské vlastnosti a chudák čoek neví, jak to má chápat!

No a teď to podstatné- čoek svým umístěním „do přírody“ dostal šchcanci se těch svejch božskejch schopností vystříhat. Jednoznačně to Bůh nechal na něm, ať si svobodně a bez ovlivňování svou cestu zvolí. No. Takže stačilo dělat vše proti JEHO vůli a svý prostředí chránit, nic víc nebylo potřeba, víc dělat nemusel!!! (Člověk dokonce na takový jednání vynalezl i slovo- ODŘÍKÁNÍ). Zkrátka bejvalo stačilo obrátit se proti Bohu, nic víc!. Ale to člověk ne, to on porád Bůh, Bůh, pojďme jeho cestou i za cenu podřezání vlastní větve, protože Bůh ví víc, než my. A že při tom definitivně vyhyneme? No a co? To je Boží vůle!!!

Takže ano, je to výtvor Boha a jeho vůle. Vše, co se děje, děje se tak, jak se dít má. Dostali jsme sice šanci jít svou vlastní cestou, ale to jsme si nevěřili, že bychom to mohli zvládnout pouze vlastními schopnostmi. Upsali jsme se Bohu. Už teď jsme přišli o všechno a smlouva s ním je nenapadnutelná, nedá se zneplatnit, vrátit… ;)

Zajímalo by mě, kdo upravil tu otázku. Toť přímo božské.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

Nepřipadá, nejsem věřící.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
aliendrone

Asi tak – vyznavači náboženských směrů by ti na to řekli něco ve smyslu, že cesty Páně jsou nevyzpytatelné.

Osobně si myslím, že nejsme dostatečně vybavení, abychom pochopili myšlenku Boží existence v plné komplexitě, maximálně si můžeme tvořit velmi zjednodušené modely jeho aspektů. Ale domívám se, že i to zato stojí, rozhodně to považuji za prospěšné. (myslím tím úvahy o Bohu)

Jen si při tom musíš dávat pozor, abys zůstal objektivní. Všelijaké náboženské spolky (církve, sekty atd.) se tváří, že „mají patent na Boha“, ale když pozorně prozkoumáš jejich argumentace, zjistíš, že jsou přinejlepším zcestné. (ono to jinak asi u náboženství ani nejde)

Z toho (z jejich omylů či zjevných nepravd) ovšem nemůžeš vyvozovat, že sama myšlenka Boží existence je nepravda.

Upravil/a: aliendrone

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Roman71

Asi nejlepší odpověď najdeš přímo v Bibli, knize Kazatel na konci sedmí kapitoly: „Podívej se, zjistil jsem pouze to, že Bůh učinil lidstvo přímé, ale oni sami si vyhledali mnohé plány.“.

To, jak v současnosti svět vypadá, není Boží vůlí, ale lidskou.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek