Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Připojení dvou PC přes wifi

Ahoj,

mám dotaz - bude tady v poradně asi už po sté. :) Doma máme dva PC, jeden je připojený přes wifi adaptér (Zyxel G 202) k free hotspotu. Chtěl bych k netu připojit oba PC, ale nevím, CO konkrétně si mám ještě dokoupit - nějaký router, anténu, jiné wifi adaptéry...? Moc se v tom nevyznám.
Připojení přes ten Zyxel je ale trochu nestabilní - občas vypadává a bývá i pomalé. Signál tady ale špatný nebude, notebooky se připojí bez problémů.
Poprosil bych tedy o laskavé rady:

- jakým způsobem vyřešit připojení k internetu (router / adaptér), resp. které konkrétní zařízení s dobrým příjmem signálu by bylo nejlepší? Bydlím v Rudné (Pha západ), rodinný 2p dům.
- jak bych mohl ty dva PC propojit, aby mohly oba nezávisle na sobě být připojeny?

Mockrát díky.
Tom

Předmět Autor Datum
Stačí koupit router, např. Asus WL-520gC, mezi těmi dvěma PC vytvoříš lokální síť (IP přidělíš přes…
host 30.04.2009 22:33
host
potřebuješ AP nebo router, který umí tzv. WISP režim nebo bridging client, tedy bezdrát použít jako… poslední
touchwood 30.04.2009 22:42
touchwood

potřebuješ AP nebo router, který umí tzv. WISP režim nebo bridging client, tedy bezdrát použít jako WAN rozhraní. Umí to např. některé TP-linky, OvisLinky, Asusovské routery s alternativním firmware. Nejlevnější je nějaký ten CC&C - http://www.i4wifi.cz/Default.asp?cls=stoitem&stiid =321 Tuhle krabičku umístíš tam, kde bude mít nejlepší příjem, od ní stáhneš ethernetový kabel k routeru (viz níže)

Za něj bych strčil nějaký klasický router, který ti pokryje tvé bydliště wifi signálem, např tohle: http://www.i4wifi.cz/Default.asp?cls=stoitem&stiid =1063 Ten umísti tak, abys měl po baráku co nejlepší signál.

Osobně jako routery doporučuju Asus Wl-5xx, ale ty jsou trochu dražší (lehce přes 1000Kč)

Obecně je dobré obě zařízení napřed umístit (na to stačí jeden notebook se kterým otestuješ jak kvalitu WAN signálu, tak LAN signálu) a teprve poté, až najdeš ideální polohu, natáhnou eth. kabel a doopravdy je propojit mezi sebou.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru