Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Připojení ke školní Wifi

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, jestli někdo něco neví o nastavení notebooku u připojení ke školní Wifi síti. Normálně máme údaje, s kterýma se můžeme přihlásit v učebně informatiky, kde jsou počítače připojeny kabelem ke školní síti. Učitel informatiky, který spravuje naší Wifi síť mi řekl, že se na Wifi lze připojit se stejnými údaji jako v učebně informatiky, a když jsem se ho ptal jak, jelikož mi to vůbec nefunguje (Vyžádá to údaje a ty tam zadám, pak to vyžádá nějaké pověření nebo co, tak tam do podobných kolonek Už. jméno a heslo zadám stejné údaje, a pak mi to řekne, že nastala chyba při připojování k Wifi síti.), tak mi odpověděl, že jestli nejsem hloupý, tak na to přijdu. Já si ale vůbec nevím rady... Jiný učitel informatiky, který je otevřený tomu připojování k Wifi, bohužel neví, jak by se to mělo správně nastavit, ale říkal, že v nějaké jiné třídě na to přišli, že si prý jen nějak stačilo pohrát s packety. Ale to mi tedy moc nepomohlo.
Prosím poraďte.
Děkuji

Předmět Autor Datum
Těžko se radí k něčemu, o čem nevíme jak je nastavené. Tu wifi síť nastavoval ten učitel nebo je nas…
Jan Fiala 14.06.2012 07:44
Jan Fiala
Náš učitel informatiky je počítačový expert a programátor, vždy si všechno nastavuje sám, tudíž i tu…
perwin 14.06.2012 10:25
perwin
Více údajů by se hodilo. To máte asi malou wifi síť jen v učebně, ne celoškolní (eduroam apd.)-to pa…
Jan Kolář 14.06.2012 08:11
Jan Kolář
možno tými paketmi myslel MTU v nastaveniach sieťových pripojení,niektoré adaptéry fungujú lepšie ,k…
audax 14.06.2012 09:31
audax
Je to celoškolní síť na celé budově a je ještě kabelem propojena s učebnami na vedlejší budově, kam…
perwin 14.06.2012 10:24
perwin
(Vyžádá to údaje a ty tam zadám, pak to vyžádá nějaké pověření nebo co, tak tam do podobných kolonek…
Joseph 14.06.2012 10:45
Joseph
Snímek přihlašovacího dialogu nic, "kus" ze síťového žraloka taktéž nic,... Stejně to bude asi oprav…
ms 14.06.2012 11:03
ms
Tady to máte: 1. [http://pc.poradna.net/file/view/9773-krok1-jpg] 2. (tohle se tam objeví 2x za sebo…
perwin 15.06.2012 15:46
perwin
Tak fajn, tak se mi to samotnému po dlouhé době podařilo zprovoznit. Zjistil jsem totiž, že se na šk… poslední
perwin 22.10.2012 13:44
perwin

Více údajů by se hodilo. To máte asi malou wifi síť jen v učebně, ne celoškolní (eduroam apd.)-to pak neporadím, pokud je to wifi po celé škole,zkuste dát před uživatelské jméno ještě doménu, pokud používáte školní uživatelské jméno, tak to může být ono, ale jenom hádám tam se pak vetsinou nastavuje jeste certifikát, co myslel pakety opravdu nevím.

možno tými paketmi myslel MTU v nastaveniach sieťových pripojení,niektoré adaptéry fungujú lepšie ,keď tam miesto obvyklého čísla 1500 majú nastavené 1440 alebo 961,hlavne pokial je wifi signál slabý,alebo je adaptér wifi-N a má problém s pripojením do siete s wifi-B/G...týka sa to hlavne adaptérov,ktoré sú v notebookoch a podobných osadené pomocou internej mini-pci karty a vytvoria si okrem normálneho wifi aj virtuálne LAN pripojenie,ktorým interne komunikujú so zbytkom počítača...

(Vyžádá to údaje a ty tam zadám, pak to vyžádá nějaké pověření nebo co, tak tam do podobných kolonek Už. jméno a heslo zadám stejné údaje, a pak mi to řekne, že nastala chyba při připojování k Wifi síti.),

Je toho uvedeno tolik, v takom znení ...., podobenství, .. jak pacient s kapavkou u doktora, co neví od koho .... :puff:

Tak fajn, tak se mi to samotnému po dlouhé době podařilo zprovoznit.
Zjistil jsem totiž, že se na školní wifi lze připojit z Unixových systémů a z Androidů, a tak mi nějak tak došlo, že u mého Windowsu se používá jiný protokol k připojování k Wifi. Ale to se dalo jednoduše vyřešit, a to tak, že síť lze jednoduše nastavit ručně a zablokovat používání protokolů Windowsu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru