Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Připojení síťové tiskárny v doméně

Máme několik síťových tiskáren ať už s vlastním síťovým rozhraním nebo připojených přes Print server. Každá z těchto tiskáren má jiné využití jak co do skupiny lidí, tak i toho, co se na ní tiskne.

Dosud jsem u lidí, kteří mají mít na tu konkrétní tiskárnu přístup jednotlivě instaloval SW z dodaného instalačního CD. Což je docela pracné a neefektivní.

Napadlo mě řešení všechny tyto tiskárny nainstalovat na jeden z doménových serverů (MS server 2003), tam tiskárnu nasdílet s příslušnými právy a pak jen u člověka přidat nasdílenou tiskárnu.

Používáte to někdo?

Ptám se proto, že už dříve jsem se setkal u některých nasdílených tiskáren s tím, že ten, u koho byla tiskárna připojena měl jiné uživatelské rozhraní pro tiskárnu jak ten, kdo ji měl jen nasdílenou. Prostě ten, co ji měl nasdílenou, tam neměl všechny možnosti nastavení. Blíže jsem to nezkoumal, nebyl dosud důvod, a tak jsem to bral jen jako fakt.

Ptám se hlavně proto, že nechci být průkopníkem slepých cest.

Předmět Autor Datum
já to takto používám. Ovladače se samozřejmě mohou lišit, což je většinou dobré, protože v těch tzv.…
touchwood 06.09.2007 22:31
touchwood
Je to úplně normální to takhle udělat, máš pak dedikovaný printserver kde běží všechny tiskové front…
Vladimir 07.09.2007 00:26
Vladimir
Děkuji. poslední
yorg 07.09.2007 09:28
yorg

já to takto používám. Ovladače se samozřejmě mohou lišit, což je většinou dobré, protože v těch tzv. síťových nejsou kraviny pro BFU, rovněž v nich pak nejsou věci, které mají smysl jen v případě lokální komunikace nebo v případě instalace lokální (tj. lokální tiskárna se síťovým portem).

Nastavuje to admin, nachystá výchozí konfiguraci a jednotliví uživatelé si ji pak převezmou. Osobně si nedokážu představit jiné řešení - nelze přece obíhat PC a instalovat userům tiskárny?! :-D A jak bych potom taky mohl účtovat tisky? ;-)

Je to úplně normální to takhle udělat, máš pak dedikovaný printserver kde běží všechny tiskové fronty. Lépe se to administruje /jak už zmínil TW, a podstatně lépe se řeší jakékoliv problémy s tiskem. A silně doporučuju Win 2003 R2 jako tiskový server, správa tisku tam je dost vylepšená ;)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru