Avatar uživatele
Pájo

Přivítali byste ve své lékárně poradenskou činnost?

Přivítali byste v lékárně (bezplatnou/pla­cenou) poradenskou činnost nad rámec činnosti výdejní? Tedy možnost prokonzultovat s lékárníkem (mimo výdejní místnost v soukromí) vaši současnou medikaci (užívané léky) nebo medikaci pra/rodičů, možnost naučit se správně zacházet s inhalátory, nechat si změřit tlak, hladinu glykémie (množství cukru v krvi – diabetici), BMI apod..
Pokud ano, jak často byste tuto možnost využili v průběhu roku – pokud by byla zdarma a kolikrát, pokud by se platila (a kolik Kč byste byli ochotni zaplatit za hod. opravdu dobré konzultace – zidealizovaný stav).
Díky za podněty a Vaše názory.
Doplňuji:
Bylo to zamýšleno na 1 až 2 dny v týdnu, na objednávku předem (tedy bez čekání), poradenství zdarma (jak jinak – v legislativě není prostor, platby např. jen za diagnostické proužky ap.v řádu desetikorun, ne za poradenství), v časovém rozmezí např. 4–5 hodin, v osobním volnu farmaceuta… i tací se najdou ;) sonduji potenciální ne/zájem..

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Upravil/a: Pájo

Zajímavá 7Pro koho je otázka zajímavá? kropitko, anonym, hanny 2, Deli, Lucijej, Wang, MA-SU-KA před 4599 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Deli

Asi ano, osobně bych uvítala možnost změření tlaku či glykémie – toto bych využívala i častěji (třeba 1–2× do měsíce) a byla bych ochotna za to zaplatit zhruba 30 – 50 Kč.

Potřebu konzultací zatím nemám, ale věřím, že spousta lidí ano. Zas jsou to většinou ti lidé, kteří berou důchod a nebyli by ochotni za to platit.
Možná by stačilo tuto možnost nabídnout lidem zatím ve vytipované lékárně třeba 1 odpoledne týdně.
Doplňuji:
Po přečtení dalších odpovědí doplňuji ke své, že bych tuto službu uvítala, pokud bych na ni nemusela čekat – nechodím totiž k lékaři si měřit tlak atd, i když ho mám vyšší a měla bych, protože kdo by se dvěma dětmi jezdil do 20 km do města a tam čekal v čekárně plné prskajích lidí? Já tedy ne. Proto bych to uvítala v blízké lékárně, ale jen bez čekání.

Upravil/a: Deli

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Wang

Státem kontrolovaná-omezená marže lékáren 30% mi přijde normální a ok.
Obyčejná prodejna (např. drogerie, potraviny apod.) má totiž na svých výrobcích marži 300% i více % a nikdo se nad tím nepozastavuje, protože na rozdíl od lékáren se jim nedostalo takové „negativní reklamy“ jakou dělal Dr. Rath… ;) právě lékárníkům.
Oříškem je také definice standardní péče (za tu se platit nesmí – je zákonem dána jako bezplatná a pro každého) a péče nadstandardní (za tu by se platilo). Kluci na vládě mají ale asi jasno, jinak by „Nadstandardní péči“ zavádět nemohli…

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
mosoj

Glukometr mám, tonometr mám, váhu a metr také.
Přijdu k doktorovi řeknu mu že jsem si ubral jeden prášek na tlak, protože mně večer po jeho dávce klesal na 90/60 a puls pod 50 a že si soustavně měřím na lačno vyšší glukózu.
Doktor to zaznamená, napíše mi metformin, napíše zprávu pro mě a účet pro pojišťovnu, zkasíruje 30 Kč a jsme všichni spokokeni.
Přece do toho nebudu tahat ještě farmaceuta.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Hlada

Pokud by některý provozovatel lékárny tuto službu poskytoval za cenu snížení své marže, mohl by to být dobrý reklamní tah. Cash flow lékárny ale neznám. Myslím, že lékárníci nemají o zákazníky nouzi a marže kolem 30% je více než slušná. Konzultaci lékárníka bych neplatil, protože můžu v rámci povinného pojištění navštívit lékaře.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

Tato služba patřívala ještě před cca 40 – 50ti léty mezi běžně poskytované služby všech solidních lékárníků Z většinou z nich , hlavně v menších městech a menších lékárnách to lze i dnes. Většina lékárníku ráda bezplatně poradí a doporučí potřebné. Osobně služeb lékáren využívám velmi málo, takže oficiální zavedení takovéto služby ani nepotřebuji

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
baghira

Věřím tomu, že pokud bude dostatečná poptávka, bude i nabídka.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
lexx

ne, protože zadarmo by nebyla a levná také ne, který odborně fondovaný VŠ tam bude za podprůměrnou mzdu ? žádný…

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Deli

Nebudete to mít někde na Plzeňsku?
Pokud ano, objednám se.

před 4599 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Pájo

Přímo Plzeň. Rozběhneme-li to, dám vědět… nejde tak o měření tlaku, to je možné uskutečnit již teď, ale o měření glykémie… jakmile se pracuje s krví, musí se i tento odpad speciálně likvidovat… vše je v jednání, plně doufám, že to dopadne.

před 4598 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek