Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Přivýdělek přes Ad-Sense - běh na dlouhou trať, vyplatí se?

Zdravím

Napadla mě jedna věc. Je mi osmnáct a máti na mě dostává nějakých 800Kč měsíčně... naši jsou rozvedení.
No a mě napadlo, že bych si mohl našetřit na živnostenský list (stojí 1000Kč) a založit na internetu cca 20 webů, které se budou věnovat různým věcem, které lidi zajímají.

Tato témata bych našel na statistikách googlu, seznamu, apod... se zaměřením na ČR a SK.
A o co mi jde? Jednoduše bych asi měsíc tvořil obsah pro tyto weby, počkal, než se trochu uchytí a potom na ně dal reklamu.

Pak bych sledoval, co se bude dít a postupně tvořil další weby, čímž bych si vytvořil takovou menší síť webů na internetu.

Samozřejmě bych všechny zaindexoval (SEO) a dal do katalogů, apod... Můj osobní průzkum říká, že starší verze webgardenu jsou v oblibě u googlu... Mají pak velikou návštěvnost. Nové verze webgardenu ovšem nikoliv.

Co myslíte? Řekněme výsledek za půl roku. Máte nějaké odhady, kolik by to mohlo dát?
Já tipuji tak 60 euro za měsíc (to je kolem 1400Kč)... takže bych mamce pak mohl dát více peněz.

Samozřejmě chodím na brigády a snažím se mamce pomoct nás uživit. Je mi přecijen osmnáct a musím něco dělat. Takhle bych ale mohl vydělávat něco navíc bez námahy.

Jakékoliv názory jsou vítány (tentokrát i flame) ;)
Díky za reakce

Dobrou noc

Předmět Autor Datum
Jak chceš donutit lidi, aby tam chodili a klikali, aspoň každý stý? Když denně najdeš a vrátíš jednu…
karel 17.07.2011 00:08
karel
Vtipné a velmi trefné.
Kráťa 17.07.2011 01:05
Kráťa
Je mi taky 18. Jsem názoru, že má smysl pustit se do jedné skvělé stránky, která získá slušné množst…
Potkan007 17.07.2011 00:15
Potkan007
Směle do toho Chce to ale nápad, po jakých informacích lidé touží a není to na internetu, nebo málo… poslední
Kráťa 17.07.2011 01:10
Kráťa

Je mi taky 18. Jsem názoru, že má smysl pustit se do jedné skvělé stránky, která získá slušné množství lidí a budeš se jí pořídně věnovat, zdokonalovat, aktualizovat.
Založit 20 webů je hezké, ale je potřeba taky obsah, stránky vylepšovat a přidávat novinky, jinak dopadneš jako většina sostatních- jednou a nashledanou. A to při plánovaném množství stránek není vůbec sranda. Já jsem kvůli jednomu blbému moderátorství přestal s mou skromnou soukromou stránkou, chci dělat taky něco jiného. A to nepíšu kód, pouze píšu obsah a sežere to úplně s klidem 8+ hodin týdně! Vynásob si to dvacítkou- nechodíš do školy a nespíš.
edit: Jak ještě zmiňuje karel, další problém je ty lidi donutit klikat. Na fóru kam chodím bývá kolem 100 online lidí od rána do večera a reklamy klikáme z velké části my moderátoři :-)

Směle do toho Chce to ale nápad, po jakých informacích lidé touží a není to na internetu, nebo málo a nedá se to najít. Stačí vyrobit jeden pořádný web, na který bude chodit 10 000 návštěv + 15 000 opakovaných denně, starat se o něj, hýčkat ho... A jsi za vodou, protože ti budou sami nabízet reklamu, nejen to AdSense.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru