Avatar uživatele
Helci

Příspěvek při zřízení živnostenského listu

Slyšela jsem, že při zahájení podnikaní a zřízení nového živnostenského listu, je možno získat příspěvek na zahájení činnosti (nevím jak se přesně jmenuje a který resort jej poskytuje). Víto o tom něco?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 5349 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Lencis

Při zahájení podnikání – samostatně výdělečné činnosti – můžete požádat místně příslušný úřad práce o příspěvek na společensky účelné pracovní místo za účelem výkonu samostatně výdělečné činnosti. Pokud bude tento příspěvek úřadem práce poskytnut, lze požádat o překlenovací příspěvek. Podrobné informace o těchto příspěvcích naleznete na portálu Ministerstva práce a sociálních věcí, na internetové adrese: http://portal­.mpsv.cz/sz/za­mest/dotace/apz.

Na příspěvky poskytované úřadem práce není právní nárok. Posouzení je plně v kompetenci místně příslušného úřadu práce, který posuzuje žádosti podle situace na trhu práce v daném regionu. Proto Vám doporučujeme, záměr požádat o možné příspěvky při zahájení podnikání konzultovat se svojí zprostředkova­telkou.

Zdroj: http://www.ko­mora.cz/hk-cr/institut-trhu-prace-podpurny-system-sluzeb-zamestnanosti-itp/call-centrum-sluzeb-zamestnanosti-/ptate-se-odpovidame/ar­t_22673/prispe­vek-na-podnikani-od-up.aspx

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Attack-design

no tak s tím u nás oprvadu moc nepočítejte, je to extrémně složité

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek