Avatar uživatele
anonym

Příspěvky na dítě po rozvodu

Dobrý den, jsem čerstvě rozvedený a platím na dceru výživné stanovené soudem. Moje exmanželka po mě chce zaplatit 50% výdajů pro dceru na lyžařský kurz a na nepoviný výlet do Anglie pořádaný školou. Obě akce jsou již po rozvodu. Je mou poviností tyto výdaje platit, či má exmanželka právo tyto výdaje po mě vymáhat soudem? Tvrdí mi, že výživné se na tyto výdaje nevztahuje. Při soudu jsme se na budoucí dělbě výdajů nedohodli, protože platím vysoké výživné. Děkuji za odpověď.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4939 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
FilosofovaEm

Pokud do svých dětí nechceš vkládat nic, nemáš mít ani právo je vidět. Měl by ses stydět, že na nich chceš šetřit!
Doplňuji:
Ta zdůvodnění pánů zploditelů, jak se před společností omluvit a navzájem chlapácky posílit, že se jim nechce platit za vlastní děti, je k pozvracení. Rozvedli jste se se ženou, protože jste nebyli zralí obstát. Bez zásad, bez schopnosti milovat doopravdy. Vaše děti vám to ovšem vrátí i s úroky; a to každému muži, který se zdráhá podílet na rozvoji svého potomka, ze srdce přeji. Stupidní dotaz, že se akce dítěte konala po rozvodu, takže to jako už neplatí, je víc než zahanbující.

Upravil/a: FilosofovaEm

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Jambalaya

Osobně se domnívám, že platíte-li řádné výživné, jsou v něm obsaženy veškeré výdaje na dítě. Záleží na vás, zda přispějete něco navíc či nikoliv. Vaše exmanželka může maximálně požádat o celkové zvýšení výživného při celkovém zvýšení výdajů na dítě.

Teda FilozofeEm, zklidni si hormon!!!

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
standa

Potvrzuji názor Jambalaya a doplňuji jej o svoji vlastní zkušenost, kdy já jsem platil (platím) výživné ve výši, která zohledňuje i moje další výdaje na oprávněné potřeby dětí (mimoškolní kroužky, sportovní výstroj a výzbroj, příspěvky na dovolenou, dárky k narozkám, vánocům atd.

Tenkrát jsem soudu předložil návrh (se kterým exmanželka po delší váhání a mírném ´nátlaku´ soudkyně souhlasila), abych nemusel platil výživné v maximální výši, což by znamenalo, že bych již nemohl ufinancovat zmiňované další výdaje nad rámec výživného a tím pádem bych musel omezit i styk s dětmi, který jsem chtěl mít i mimo pravidelných dvou víkendů v měsíci…, takže výživné bylo přiměřeně sníženo s tím, že jsem soudu ´přislíbil´, že budu financovat další výdaje nad rámec povinného výživného, čímž bude posílen i sociální prvek, a to častější styk s mými dětmi.

Doporučuji se s exmanželkou dohodnout, že stanovené výživné zahrnuje/nezahrnuje zmiňované výdaje. Pokud se nedohodnete, nezbývá než se obrátit na soud, který jednoznačně rozhodne.


DOPLNĚNA:

To Filozofka:

O jakých zdůvodněních pánů zploditelů to mluvíte? Přečtěte si ještě jednou a pozorně otázku, na kterou bylo následně odpovězeno. V otázce není ani slovo o případné vině za rozvod, není zde ani slovo o tom, zda pisatel otázky je nebo by byl zralý obstát v manželství…co to tady plácáte !

A ten dotaz o akci, která se uskutečnila až po rozvodu není vůbec stupidní. Otec svoji povinnost plní (platí nejspíš vysoké výživné) a prostě mu na další výdaje již nezbývají prostředky. To nemá nic společného se vztahem otce ke svým dětem.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
hanjimka

Pokud se domluvíte po dobrém lze platit mimořádné výdaje společně (tábor,lyžák…)My se s ex nedomluvili,platil minimální výživné protože dělá v soukromé firmě kde dostává min.polovinu mzdy na ruku.Tak mám mini výživné a tábor atd. jsem musela platit sama.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek