Avatar uživatele
smile11

Příští rok jdu do 8. třídy a čeká mě tam zaměření, na jakou Sš bych chtěla jít. Neznám ale žádná zaměření na středních š

Příští rok jdu do 8. třídy a čeká mě tam zaměření, na jakou Sš bych chtěla jít. Neznám ale žádná zaměření na středních školách. Nevíte někdo jaká jsou zaměření?

Zajímavá 0 před 3899 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
pája139

Já jdu tenhle rok do 8. třídy a taky ještě moc nevím, ale můžeš třeba na zemědělskou pokud máš ráda zvířata a pak na veterinářku a podobně ;)

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
4154

Ve 13 letech se má člověk rozhodnout co chce dělat v budoucnosti? Uff tak to vám nezávidím… podívej se sem http://www.in­foabsolvent.cz/O­bory/1/5-6-9-10-12-13-14-15-18#filtrForm

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
marci1

Jestli máte na škole výchovného poradce, obrať se na něj. Poradí Ti s tím, jaké střední školy existují i s jakým zaměřením. Dále Ti pak může pomoci s vyplněním přihlášky na SŠ.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
huxa

Moc si toho dále nenapsala, dobře ovšem vím, v jaké si situace, nicméně ještě máš rok času (přihlášky se dávají až někdy v půlce devítky, ne?). Jedna rada-Gympl ne, ovšem lyceem nic nezkazíš.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
klob1

Tak nás se ptali už od malička ve škole a každý rok se o Výtvarné výchově malovalo povolání,kdo čím by chtěl být a co dělat za povolání..Také pak už příprava dál byla od učitelů na střední školu a obor..také pak se hledělo na předměty na té základce..takže důraz na ty předměty,které byli důležitější a méně na ty co nebyly tak potřeba
Tak je to většinou zaměřené jako na povolání,jak tu někdo už naznačil..tak třeba víš čím by jsi chtěla být nebo co dělat?a od toho se to odvíjí.
tak např elektrikář,tak bude se dívat na fyziku,matema­tiku..pracovní výchova..
nebo kuchařka,tak jistě nějaká chemie..
nebo Zemědělka, drážní tak to jsou výpravčí,jednoduše kolem vláčků,když jedeš vlakem někam,tak tam jsou obory,lidé co zajišťují,aby ten vlak mohl jezdit..
někdo kdo profesionálně jezdí s auty,tak to jsou řidiči z povolání,nebo automechanici..
hele co dělají kluci studují i holky a co holky,tak mohou studovat i kluci..
záleží jen na tobě co by se ti líbilo dělat v životě,čím by jsi chtěla být co,tě baví dělat jaké máš koníčky a podle toho se ti pak nabízí co studovat..
máš třeba vzor nějaká dívka,chce fotit točit..nebo hrát divadlo,být herečkou..nebo třeba hraješ na hudební nástroj?ráda zpíváš?Famu, Damu,konzervatoř..
Nebo by jsi třeba chtěla,pracovat jako sekretářka?Tak nějaké Gymnasium,když nevíš a třeba se dobře učíš a pak na VŠ si uděláš specializaci na konkrétní odbornost a zaměření.teprve­.Nebo jestli ráda něco píšeš jako články a zajímá tě dění kolem tebe.Tak také Gymnázium a pak žurnalistiku(No­vinařinu).
Pokud se podíváš na stránky škol,tak tam najdeš i na co se zaměřují jaké odbornosti.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek