Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Půjde mi externí zvukovka i když mám zakázané sluchátka?

Zdravím,

psal jsem to vedle, ale přijde mi to tam trošku zamotané, proto se ptám tady.

Nefungují mi z NTB sluchátka, pořád to píše, že jsou připojená i když nejsou. Pořešil jsem to tak, že jsem ve windowsovském nastavení zařízení pro přehrávání zakázal sluchátka, takže mi jdou jen repro.

Co kdybych připojil třeba http://www.alza.cz/zvukove-karty/externi/creative- sound-blaster-play-d129449.htm tuto zvukovku do USB, šlo by to potom i když by byly sluchátka zakázané? Teoreticky by to mělo jít ne? K tý zvukovce je potřeba určitě nějaký program, který jakoby přidá další zařízení, takže zakázané sluchátka ve windowsech by na to neměly mít vliv ...

A na druhou stranu, kdybych kvůli zvukovce musel povolit sluchátka, a vypojil jí, tak bych je musel opět zakázat aby mi šly repráky?

Předmět Autor Datum
jestli muzu doporucit, zkus svuj dotaz jeste jednou a tak aby tomu bylo rozumet. napis presne kde co…
RedMaX 25.12.2010 22:20
RedMaX
Mám windows7, notebook Acer Extensa 5620. Přesně nefujguje to, že mám podělaný výstup na sluchátka…
perador 25.12.2010 22:32
perador
na vystupu pro sluchatka zadna sluchatka nejsou, ale ovladac zvukove karty si mysli, ze tam jsou? -…
RedMaX 25.12.2010 22:47
RedMaX
Takže ona celkově odpojí původní zvukovku? Ok, to jsem potřeboval slyšet... Jasně že to půjde oprav…
perador 25.12.2010 22:52
perador
puvodni zvukovku si musis odpojit sam, bud byva volba nastvit interni zvukovku na Disable v BIOSu ne…
RedMaX 25.12.2010 22:57
RedMaX
Počkej, to se mi nezdá. Když připojim do USB externí zvukovku, tak by si program od tý zvukovky co…
perador 25.12.2010 22:59
perador
Me se zase nezda, ze by si to ten program poresil sam. :-) Taky jde jen v nastaveni zvuku prehodit…
RedMaX 25.12.2010 23:04
RedMaX
No dobře, ale pak by mi nefungoval zvuk z reproduktorů už vůbec ne? poslední
perador 25.12.2010 23:11
perador

jestli muzu doporucit, zkus svuj dotaz jeste jednou a tak aby tomu bylo rozumet. napis presne kde co nefunguje, co to pise atd. napis presne o jaky system se jedna SW i HW.

Mám windows7, notebook Acer Extensa 5620.

Přesně nefujguje to, že mám podělaný výstup na sluchátka tak, že prostě nefunguje a stále to píše, že mám sluchátka připojená. Tudíž zvuk z reproduktorů ani nejde. To jsem vyřešil tak, že jsem v nastavení zařízení pro přehrávání dal zakázat sluchátka, a povoleny zůstaly pouze reproduktory - aby mi to hrálo z reproduktorů.

Dotaz je následující, když připojím, třeba výše zmíněnou zvukovou kartu do USB a nainstaluji potřebné věci, zobrazí se mi tam jako další zařízení? Takže nebude potřeba opět povolit sluchátka?

Protože kdybych je musel znovu povolit aby to šlo, při vypojení zvukovky by opět nešel zvuk reproduktorů, protože by si notebook stále myslel že ve sluchátkovém výstupu v notebooku jsou sluchátka.

na vystupu pro sluchatka zadna sluchatka nejsou, ale ovladac zvukove karty si mysli, ze tam jsou?

- to nejde nejak opravit?

kdyz pripojis tu externi zvukovku do USB, tak proste odpoj (BIOS nebo zakaz v ovladacich) zvukovku, ktera je integrovana v notebooku a pak vubec zadna sluchatka nemusis resit, zvuky se budou prehravat pres externi usb zvukovku, ke ktere pripojis nejake repro nebo sluchatka.

Takže ona celkově odpojí původní zvukovku? Ok, to jsem potřeboval slyšet...

Jasně že to půjde opravit, přepájet konektor, to zvládnu, pokud ho seženu, ale tohle je alespoň důvod si konečně pořídit externí.

Jen ještě jeden dotaz, kde v Praze by se dala zkusit nějaká ta externí zvukovka? V elektru je moc nemívaj, v alze a podobných záležitostech to jen tak ozkoušet nejde .... Netuším kde by mohli takovéto věci mít

puvodni zvukovku si musis odpojit sam, bud byva volba nastvit interni zvukovku na Disable v BIOSu nebo zakazat v ovladacich, pouzivat budes tu externi.

kde ozkouset nevim, ale v czc nebo v alze vetsinou po dohode ozkouset zarizeni pred koupi jde.

Počkej, to se mi nezdá.

Když připojim do USB externí zvukovku, tak by si program od tý zvukovky co bych měl nainstalovat měl s tim poradit nějak ne? Automaticky odpojit interní teda? Přeci by každý člověk, co si koupí externí zvukovku potom musel hrabat v biosu nebo v zakazování ovladačů ...

Me se zase nezda, ze by si to ten program poresil sam. :-)

Taky jde jen v nastaveni zvuku prehodit vychozi zvukove zarizeni na tu novou USB zvukovku, muzes vyzkouset, ale vzhledem k tvym problemum se sluchatkovym vystupem bych rovnou tu interni zvukovku zakazal.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru