Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Půjde tato GK do mojí ZD?

Zdravím,
Mám základní desku Asus P5P800-VM,Zdroj 300 W.A chci se zeptat jestli mi na ní v pohodě pojede bud chci
Ati radeon x800 256 MB,nebo Asus Radeon X850XT 256MB.Jestli potřebujete ještě nějaké info o mém PC dodám.
Děkuji za odpověď.

Předmět Autor Datum
Ta základní deska je určena pro AGP.
karel 14.07.2010 21:40
karel
http://www.aukro.cz/item1137455844_asus_radeon_x85 0xt_256mb.html Tuto jsem měl na mysli je do AGP.
Zeus 14.07.2010 21:46
Zeus
ATI s AGP bridgom maju problemy (s ovladacmi) a nefungovalo to poriadne snad nikdy. Do AGP by som da…
MM.. 14.07.2010 22:04
MM..
Ale ta karta, ktera je na obrazku v jeho odkazu je nativni AGP. Sam ji mam, problemy s ni nikdy neby…
Redmarx N 15.07.2010 10:42
Redmarx N
Jak jste to uhodl že mám pomalý ceý pc?:-D,Právě to mně na něm štve a chtěl bych vědět čím to je.Na…
Zeus 14.07.2010 23:11
Zeus
A pomaly sa ti zda v com konkretne? Ked sa ti zda pomaly samoty Windows a ak bol niekedy v minulosti…
MM.. 14.07.2010 23:37
MM..
http://www.aukro.cz/item1137455844_asus_radeon_x85 0xt_256mb.htmlTuto jsem měl na mysli je do AGP.…
MM_tank 14.07.2010 23:45
MM_tank
Když vidím jak to ten maník flákl na koberec tak bych ji nekupoval. Sice na statickou elektřinu moc…
afroman 15.07.2010 10:40
afroman
Já taky nesl procesor v mikrotenovým sáčku (AMD K6). Přežil, šlapal dobře. poslední
Prasak 15.07.2010 12:10
Prasak
Co si od toho slibuješ ? Máš nějakou konkrétní oblíbenou hru (WOW?) co na 9250 nejede nebo jede poma…
MM_tank 14.07.2010 23:51
MM_tank
Zase takový expert nejsem :).Zkusil by si sem napsat návod jak to přepnu v tom BIOSU?(V biosu jsem j…
Zeus 15.07.2010 01:25
Zeus
Nainstaluj nanovo Windows + spravne ovladace zakl.dosky. Obe veci su v sekcii clanky popisane jak sa…
MM.. 15.07.2010 01:30
MM..
Fajn. Tak za 1) otestuj paměti programem metest z metest.org bude to trvat tak dvě hodiny 2) zkus vy…
MM_tank 15.07.2010 01:33
MM_tank
k tomu BIOSu - leze sa tam mackanim Del alebo F2 (pise to naspodku obrazovky) pri stare PC, az tam b…
MM.. 15.07.2010 01:34
MM..

ATI s AGP bridgom maju problemy (s ovladacmi) a nefungovalo to poriadne snad nikdy. Do AGP by som daval nejaku nvidiu.
P.S. a ten zdroj je dost slaby, vykonnu grafiku to podla mna neutiahne. A tipujem ze tam bude pomaly cely PC takze vykonna grafika bude brzdena vsetkym ostatnym. Ten zdroj by mozno utiahol napr. nejaku GF 7600GT, tie su dost setrne na spotrebu a herny vykon relativne dobry (na hry z vtedajsieho obdobia).

Jak jste to uhodl že mám pomalý ceý pc?:-D,Právě to mně na něm štve a chtěl bych vědět čím to je.Na nový PC nemám tak chci nějak vyladit tento.Ale čím dál víc zjištuji že to nemá asi cenu.Ale jak říkám,na nový nemám.
Tak se Vás ještě zeptám šlo by s tou pomalostí něco udělat?PC pravidelně čistím taky jsem si říkal jestli se něco nepřehřívá,ale takto pomalý je pořád i když nejsou takovéto vysoké teploty.
Tady dám aspon screen co v tom mém šrotu je :
gal.php

A pomaly sa ti zda v com konkretne? Ked sa ti zda pomaly samoty Windows a ak bol niekedy v minulosti rychlejsi, tak ho len treba odvirit (napr. superantispyware v nudzaku), prip. ak by tam bolo virov 50 tak jednoduchsie nainstalovat Windows uplne nacisto + SP3 + spravne ovladace.

Co sa tyka hier tak na najnovsie hry to uz nebude, zlepsit s tam da CPU, podla toho jake ta doska podporuje CPU (najst si na webe vyrobcu dosky CPU Support list), uz asi len v bazare ptz nove uz sa take asi ani nerobia ale nieco vykonnejsie a nie celeron. Treba davat pozor na spotrebu (u kazdeho CPU je uvedeny TDP vo W) aby si nekupil moc zravy, to by ti neutiahol zdroj.
Druha vec na hry je grafika ja by som tam dal nejaku 7600GT to by este ten zdroj mohol utiahnut. Ale necakaj od toho zazraky, na nove hry to nebude ani ked to pokropis svetenou vodou. A ked tam das o dost vykonnejsie komponenty tak treba novy zdroj to je dalsich 1000Kc.

P.S. a PC nijak necisti (ked myslis vo Windows). A ani vysavacom sa do toho nehrabe ptz to vysavacom odpalis.

Když vidím jak to ten maník flákl na koberec tak bych ji nekupoval. Sice na statickou elektřinu moc nedám ale ten maník o ní nemá ani potuchy!

To já dával díly od PC na koberec, gauč atd. a nic se jim nestalo. Když jsem asi před 7 lety tunil můj první počítač, tak jsem o tom věděl uplný kulový, vyndaval jsem za chodu z PC zvukovku, síťovku... RAM jsem nesl do PC obchodu v igeliťáku od rohliků, novou grafickou kartu jsem tajně skladoval ve sklepě v odpadkovym pytli:-D a další takovýhle zrůdnosti jsem dělal:-D
A ty díly fungují dodnes

Co si od toho slibuješ ? Máš nějakou konkrétní oblíbenou hru (WOW?) co na 9250 nejede nebo jede pomalu a na té X850 by s tvojím pc jela ok a zároveň by jsi ji hrál dost dlouho aby se to vyplatilo ? Potom OK zkus to vydražit.
Na obecné zrychlení pokud máš rád nové hry to nemá cenu. To bys taky mohl měnit procesor a vyměnit to trojkombo pamětí a potom zjistit že to nemělo cenu.

P.S. V biosu si zkus nastavit AGP ageperture size větší jak 64 např. 256mb.

Zase takový expert nejsem :).Zkusil by si sem napsat návod jak to přepnu v tom BIOSU?(V biosu jsem ještě nikdy nebyl).Takže bych prosil opravdu po lopatě.Ale asi mi radši řekneš at se v tom nehrabu když tomu nerozumim možná by to bylo rozumnější ;-)
Jinak PC se mi zdá celkově pomalý-když nabíhá a vypíná se.Když mám otevřeno tak 5-6 záložek v netu tak někdy zpomaluje.Když to tak vezmu tak se mi sekají všechny hry,nechápu to sekají se i ty na které je požadavkem jen 32 MB karta.No moc her jsem ani nezkoušel hraji pořád 1 tu samou-po internetu viz www.daemonicmu.com .
Jinak hraju CS 1.6,CSS se mi seká jako cip.Taky jsem hrál na minimální požadavky NFS Most Wanted nebo CoD 2 a to docela frčelo hezky.Zdá se mi třeba někdy se hrozně seká GTA SA podle mně nepřehřívá se něco?
Měl jsem jen Ramm těch 512 a 256,asi před 2 dnama mi z aukra dorazila jsem si koupil další 512 Kingston.Protože když jsem měl pcv klidu bylo využito asi 70 % Ramm.A já bych si chtěl aspon nějaké ty průměrné hry zahrát...
Když se vás zeptám co byste mi poradili co mám s tím PC udělat asi byste mi řekli hod to z okna :-D,protože to mi řeklo už hodně lidí,ale co mám dělat když nejsem boháč...
Děkuji za jakoukoli pomoc.

Nainstaluj nanovo Windows + spravne ovladace zakl.dosky. Obe veci su v sekcii clanky popisane jak sa to robi krok za krokom. Predpoklad je ze mas spravne instalacne CD Windows a k tomu PC nejake instalacne cislo Windows (nalepku na PC s cislom Windows).
Potom instalovat samozrejme aj ovladace grafiky, napr. z www.ati.com

Ked to nechces hned instalovat tak najprv skus hladat viry pomocou superantispyware v nudzovom rezime, aj to je v sekcii Clanky popisane krok za krokom.

Fajn. Tak za
1) otestuj paměti programem metest z metest.org bude to trvat tak dvě hodiny
2) zkus vydražit tu kartu, cena odhaduju vyleze na 500+ a je to risk

na 9250 si nezahraješ nic.nejspiš se nic nepřehřívá ta grafika je nahovno

k tomu BIOSu - leze sa tam mackanim Del alebo F2 (pise to naspodku obrazovky) pri stare PC, az tam budes tak sipkami si prezeras menu (enterom vlezes do podmenu, podmenu spoznas podla toho ze je to polozka ktora nema ziadnu hodnotu na nastavenie)) a najdes si niekde v Advanced polozku AGP Aperture Size a klavesami PgUp PgDn alebo enterom a potom sipkami si vyberes inu hodnotu. Navrat z podmenu klavesou Esc. Potom save and exit. a potvrdit ("Y", Enter).
Predpokladam ale ze to moc nepomoze, skusit to ale mozes.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru