Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Qt Creator - problém se spouštěním programů

Ahoj
Řeším už nekolik hodin problém s prostředím QT Creator. Nedaří se mi spouštět aplikace mimo prostředí. Abych měl jistotu, že v kódu nikde nedělám chybu, otevřel jsem si jeden z přednastavených příkladu a zkompiloval ho. Uvnitř prostředí se v pořádku spustí a funguje. Když ale ve složce najdu .exe soubor a chci ho otevřít, tak to nejde. Googlil jsem různé návody a smířil jsem se s tím, že nelze jednoduchým způsobem staticky přidávat potřebné knihovny k souboru. Bohužel i prachobyčejný Hello World program bude mít 12Mb.
Při spouštění programu chybí několik knihoven. Ty jsem do složky přidal. Byly to: mingwm10.dll, QtCore4.dll, QtGui4.dll, QtNetwork4.dll a libgcc_s_dw2-1.dll. V tu chvíli si program přestal stěžovat, že mu nějaká chybí, ale vyhazuje chybu na způsob: Vstupní bod procedury (složitý název procedury) se nepodadřilo v dynamicky propojované knihovně QtCore4.dll nalézt. Na googlu jsem nenašel žádnou užitečnou odpověď.
Nemáte někdo zkušenosti s programováním v Qt?

Děkuji a přeji pěkný den

Předmět Autor Datum
Ahoj Tak se mi to povedlo vyřešit. Tato otázka se může smazat. Každopádně sem napíšu, jak jsem to vy… poslední
Mykogen 10.03.2012 18:14
Mykogen

Ahoj
Tak se mi to povedlo vyřešit. Tato otázka se může smazat. Každopádně sem napíšu, jak jsem to vyřešil.
Knihovny jsem přikládal dobře, ale problém byl ve verzích knihoven. Knihovny jsem nestahoval, ale hledal jsem je v naistalovaném SDK. Každá knihovna se tam vyskytuje několikrát a tváří se, že jsou stejné. Nicméně stejné nejsou a pro spuštění je potřeba přikádat knihovny, které se nacházejí ve složce, jejíž cesta vypadá přibližně takto: C:\QtSDK\Desktop\Qt\4.8.0\mingw\bin
Našel jsem na netu spoustu lidí, kteří tento problém řeší, tak doufám, že jim to pomůže.

Pěkný den

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru