Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno RAM 2GB 1066MHz config problem

Zdravim,

mam problem ohledne svych ramek. Koupil jsem si 2x 2GB Kingmax 1066MHz CL:5 a chci si je pochopitelne vrazit do PC, akorat ze mam problem, kdyz je tam dam obe dve. Kdyz tam vrazim obe dve nenacte se mi Windows (XP professional - SP3 32bit) a nahlasi mi chybu ze soubor WINDOWS/CONFIG/... je bud pozkozen nebo nebyl nalezen a ze jde opravit pomoci instalacniho CD. I opravu jsem skousel ale zasekne se - jakoby vubec nenachazel HDD. Nicmene kdyz necham jen jednu RAM (tech novych - stare jsou vsechny vyndane) tak vse bezi jak ma. Vim ze jsou mi 4GB k nicemu kdyz mam 32bit system ale v blizke dobe hodlam preinstalovat na W7. V systemu jsem dal aby si pamet nastavovalo samo ale ani to nepomohlo. btw. stare ramky jsou 4x 512MB 800MHz CL:5. Nevim jestli se ma neco nastavovat ohledne ramek i v BIOSu, ale pred rokem sem pridaval do nejakyho PC ramky (velice podobna situace) ale vse jelo jak ma bez problemu. Prosim o pomoc, nevim si rady . (zakladni deska rychlost samozrejme podporuje a muze mit az 8GB zapojeno, odkaz na moji MB: http://eshop.100mega.cz/gigabyte-s775-ep31-ds3l-in tel-p31_d46058.html ).

opravil jsem link (DWarf)

Předmět Autor Datum
Zkus zapojit obě zvlášť. Jestli to s jednou půjde a s druhou ne, tak ta druhá je špatná. Jestli obě…
marekdrtic 01.05.2010 10:21
marekdrtic
heh xD, asi budu vypadat jako lama :D - na me puvodni desce jsem mel sloty stejnych barev SLOT1 a SL… poslední
Jouki 01.05.2010 18:01
Jouki

Zkus zapojit obě zvlášť. Jestli to s jednou půjde a s druhou ne, tak ta druhá je špatná. Jestli obě zvlášť budou fungovat, tak je zvlášť otestuj MemTestem. A jestli budou obě OK a nepracují, když jsou spolu, tak jsi asi vyhrál Sportku - 2 spárované paměti k sobě nepasují :-). Také zkus prostřídat sloty na RAMky (stalo se mi, že mi taky nefungovaly RAMky spolu, ale zvlášť ano a důvod byl ten, že v jednom slotu byl ulomený jeden kontakt) - předpokládám, že je máš obě strčené ve stejnobarevných slotech - to jest jen v oranžových nebo jen ve žlutých, nikdy ne promíchaně.

heh xD, asi budu vypadat jako lama :D - na me puvodni desce jsem mel sloty stejnych barev SLOT1 a SLOT2 jedne barvy a SLOT3 a SLOT4 byli druhe zde na nove mam barcy SLOT1 a SLOT3 jedne barvy a druha je SLOT2 a SLOT4. K tomu jsem si to neuvedomil a tak to dopada. Dekuji za pomoc xD (Problem je vyresen - spatne sloty)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru