Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem RAM paměti-sloty

Zdravím, měl bych dotaz ohledně pamětí RAM, nefungují mi dva modré sloty, netuší někdo proč? (dva bílý a dva modrý) Když do nich ty RAM zapojím, tak to pc vůbec nenaběhne, jen černá obrazovka...koupil jsem si http://www.alza.cz/zeppelin-4gb-kit-ddr3-1333mhz-d 148254.htm a nejede to...přitom když je zapojím do bílých, tak jedou (ani ty starý co už tam mám nejedou v modrých slotech) je nějaká možnost že bych měl v pc zaráz ty starý+tyhle? Dík...desku mám Gigabyte GA-MA770T-UD3P

Předmět Autor Datum
Jak sa zapajaju RAM do slotov mas napisane v navode k zakladnej doske. Neni to jedno. V pripade ze i…
MM.. 18.05.2011 18:34
MM..
No jestli sem tě správně pochopil, tak takhle to už dávno mám...prostě mám dvě barvy slotů, jednu sa…
John24 18.05.2011 18:39
John24
Mas sa pozret do navodu ze jak sa to tam ma spravne strcit (do ktorych maju ist stejne moduly). To z…
MM.. 18.05.2011 19:30
MM..
1) ty staré byli předtím než si to "ladil"(prasil) kde ? v modrých nebo bílých ? 2) když zkusíš ty… poslední
MM_tank 18.05.2011 22:59
MM_tank

Jak sa zapajaju RAM do slotov mas napisane v navode k zakladnej doske. Neni to jedno. V pripade ze ich mas parovane tak je nutne stejne moduly zapojit do spravnych slotov, ako sa pise v navode k tvojej doske pre zapojenie dualchannell.

Aby si mal zaraz stary i tyhle, to proeste ich tam vsetky strcis (stejne moduly do spravnych slotov podla navodu) a skus to zapnut. Mozne to je, ak doska neni vadna.

No jestli sem tě správně pochopil, tak takhle to už dávno mám...prostě mám dvě barvy slotů, jednu sadu mám v zapojené v jedné barvě...jde o to, že ať zapojím cokoliv do té druhé barvy, tak to prostě nefunguje, i když zkouším všechny kombinace...tak mě napadá, jestli se to nemusí někde v biosu nebo tak zapnout...ale to je asi blbost...jednoduše dva sloty (bílé) fungují a dva (modré) vůbec, ať už do nich zapojuji cokoliv...

Mas sa pozret do navodu ze jak sa to tam ma spravne strcit (do ktorych maju ist stejne moduly). To ze to ide s dvomi neznamena ze to bolo strcene spravne (pre dualchannel).

Ked to nefunguje v ziadnej kombinacii tak je vadna asi doska. Nemusi sa to nikde povolovat. Mozes skusit v BIOSe vypnut dualchannel a skusit tam potom dat vsetky 4 moduly.

1) ty staré byli předtím než si to "ladil"(prasil) kde ? v modrých nebo bílých ?

2) když zkusíš ty staré dát jednu do modrého a druhou do bílého tak co ?
3) a když tam dáš tři -t.j. jednu z těch nových a vystřídáš to abys vyloučil to že jedna z těch nových ramek je v háji?

může být vadná deska i procesor/-viděl sem!/

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru