Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem RYBYČKY - Vánoční dárek, poraďte, prosím!!!

Dobrý den,
ráda bych svému příteli darovala k vánocům pár akvarijních rybek. Problém je však v tom, že zwerimexy u nás mají otevřeno naposledy 21.12., příteli je však mohu dát až o den později. Ráda bych se s vámi poradila. Na ten jeden den a noc bych ráda bybičky umístila do sklenice. Mám nějak specielně upravit vodu (nechat odstát, apod.) aby rybičky déle vydržely??? Díky moc.

Předmět Autor Datum
Do jak veliké sklenice chcete umístit rybičky? Který druh a kolik rybiček chcete koupit?
Baruška Beruška 25.11.2012 18:31
Baruška Beruška
Paví očka, jednoho samečka betty, ancistruse a nějaké závojnatky...
Nickey 25.11.2012 18:34
Nickey
Paví očka, jednoho samečka betty, ancistruse a nějaké závojnatky... Kdybyste si trochu pročetla akv…
RITCHI 25.11.2012 18:43
RITCHI
Tímhle dárečkem přiděláte příteli leda spoustu problémů, protože druhy, které jste vypsala, nelze ko…
Réza 25.11.2012 21:09
Réza
Kombinace děsná. Pokud nemáte akvárium aspoň 200l, tak to nemá smysl. Jen pár (míněno DVĚ) závojnate… poslední
Y Draig Goch 26.11.2012 10:58
Y Draig Goch
Je to tak, že priateľ má akvárium ? ak hej, nemá tam už nejaké rybky ? Ja by som bol skôr za to kúp…
perenquen 25.11.2012 22:41
perenquen

Tímhle dárečkem přiděláte příteli leda spoustu problémů, protože druhy, které jste vypsala, nelze kombinovat. Respektive paví očka, betta a ancistrusi k sobě jdou, ale závojnatky k nim určitě ne. Doporučuju si vyhledat alespoň na googlu, jaké podmínky jednotlivé druhy potřebují a podle toho se zařídit. Jinak pokud budete schopná rybám poskytnout odpovídající podmínky, nechte si dát rybičky v sáčku pod kyslík, ale předem se zeptejte, jestli to zrovna v tom zverimexu, kde je budete kupovat, svedou. Vydržej tam pak klidně dva dny.

Kombinace děsná. Pokud nemáte akvárium aspoň 200l, tak to nemá smysl. Jen pár (míněno DVĚ) závojnatek pro sebe potřebuje aspoň 100l! Betta a gupky se většinou snesou dobře, ale akvárium aspoň 60 l a hlavně musí být založené alespoň 14 dní předem. Pokud hodláte někdy 23.12. udělat akvárium a hned tam vrazit rybičky, může dojít ke spoustě problémů.
A pozor na venkovní teplotu při nákupu. Pokud bude mrznout, přenášet rybky v termoboxu nebo jinak zabezpečené proti prochladnutí.
Nejlepší možné řešení by bylo sednout si na chvíli k počítači, pohrát si a vyrobit příteli dárkový certifikát. Může to být vtipné i vážné, a potom můžete spolu zajít do akvaristiky... a certifikát vám zůstane jako hezká vzpomínka... :-)
Tak jo, vyrobit tu věc v příloze mi zabralo cca 10 minut, stačí Word... :-)

Je to tak, že priateľ má akvárium ? ak hej, nemá tam už nejaké rybky ?

Ja by som bol skôr za to kúpiť mu k vianociam napr. nejakú knihu o akvaristike, rybky radšej vyberte spolu po vianociach.
Pripájam sa k odmietnutiu kombinácie gupky+betta+ancistrusy+závojnatky. Ak sa ani priateľ do akvaristiky moc nerozumie, potom je lepšie kúpiť len tie gupky a 1 ancistrusa. Nekupujte veľkých závojnatých samcov bojovníc, čo sa predávajú v mikrokelímkoch, môžu vám priniesť sklamanie buď skorou smrťou (neviete ich vek, môžu už byť starí), prípadne zdravotnými problémami...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru