Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Radeon 6850 - náhodná černá obrazovka a větrák na 100%

Mám už takových 5-6 měsíců Sapphire Radeon 6850 a doteď jsem neměl absolutně žádný problém. Poslední týden mě ale hodně zlobí momenty, kdy úplně vypadne obrazový signál (monitor se přepne do standby režimu) a ventilátor na kartě se roztočí na plné otáčky. Restart tlačítkem na předním panelu nic neřeší, počítač se sice "spustí", ale je slyšet jen dlouhé pípnutí a za ním 2 krátká + určitá formace rozsvícených diod, což by podle příručky k desce mělo znamenat, že hledá video výstup. Až vypnutí a opětovné zapnutí zdroje problém dočasně vyřeší.

Vůbec mě nenapadá, v čem by mohl být problém. Karta běží úplně v pořádku, ve 3D aplikacích žádné artefakty ani trhání, ale tyhle náhodné (opravdu náhodné, klidně při úplné nečinnosti) zkrátka vadí. Kartu můžu reklamovat, ale nemůžu měsíc čekat na vyřízení, takže kdyby někdo měl nějakou radu, byl bych moc rád.

Předmět Autor Datum
to vypadá na ati powerplay bug, zkus kartu v jiném PC pokud problém přetrvává tak reklamovat
stylar 23.02.2012 21:05
stylar
Mám víceméně stejný problém s HD7950. Koupil sem jí včera v sestavě, ze začátku OK, ale najednou mi…
CSA 27.02.2013 15:02
CSA
jaký je osazen zdroj? poslední
touchwood 27.02.2013 15:06
touchwood

Mám víceméně stejný problém s HD7950. Koupil sem jí včera v sestavě, ze začátku OK, ale najednou mi po restartu naskočil fan na 100% a nejde to stáhnout, jen manuálně. Pokud ve správci zařízení zakážu ovladač GK, ventilátor se ztiší (ale zároveň spadne rozlišení na základní). Zkouším najít jiný driver ... možná to pomůže.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru