Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Realtek HD software chybí možnost vyplnění zvuku do všech reproduktorů

Ahoj,

mám nainstalovaný Realtek HD software, který je určen k mé základní desce (Asus Maximus Hero VII) a nikde se mi nepodařilo najít možno „vyplnit reproduktory“. Mám 5.1 sestavu a ve chvíli, kdy se nejedná o čistě 5.1 zvuk (takže vlastně téměř furt), tak mi zvuk přehrávají pouze přední dva reproduktory. Nevíte jak bych to mohl nastavit, aby mi v případě ne 5.1 zvuku byly „vyplněny“ i ostatní reproduktory?

Díkec

screen z ulity:
Bez_n_zvu.png

Předmět Autor Datum
A jakou že to informaci chceš nacpat do těch třech zbývajících? Jestli chceš stereo ku*vit i do surr…
mif 27.06.2014 01:50
mif
Opět nečekaně příjemná odpověď. Tady nejde o žádné kur****, jak ty zmiňuješ. Tady de o to, že ve chv…
Moste 27.06.2014 01:56
Moste
Tak ještě jednou. Dvoukanálový zvuk je určen do frontů (event. s wooferem). Vše ostaní je kurvič. U… poslední
mif 27.06.2014 02:07
mif
mif to síce už napísal,ale klasické stereo má len lavý a pravý front kanál,takže zbytok do 5.1 kanál…
audax 27.06.2014 02:00
audax

A jakou že to informaci chceš nacpat do těch třech zbývajících? Jestli chceš stereo ku*vit i do surroundů a centru, zvol si nějaký efekt. Pokud ti nehraje woofer, zatrhni správu basů. Prozradím ti ale tajemství - stereo ze dvou frontů je správně.

Opět nečekaně příjemná odpověď. Tady nejde o žádné kur****, jak ty zmiňuješ. Tady de o to, že ve chvíli, kdy není surround zvuk přístupný, tak je normálně ve všech reproduktorech přehráván stereo zvuk. Když pak člověk poslouchá soundcloud, nebo youtube je dobré využít všechny reproduktory.

Tak ještě jednou. Dvoukanálový zvuk je určen do frontů (event. s wooferem). Vše ostaní je kurvič. U prastarých SB Livek byla jakási funkce (icss či tak nějak), která ti dvoukanál rozšířila i do ostatních výstupů - hrálo to sice překvapivě dobře, ale poněkud nepřirozeně. U integrovaných zvukovek lze pro rozšíření použít nějaký efekt, nicméně je to taky šidítko a hraje to jak z prdele.

edit: Aha, už asi tuším po čem tvá dušička prahne. Osobně si dám staré české filmy taky raději do režimu 6-stereo nebo expanded. Ale to je 7.1 domácí kino! To znamená, že podobný efekt v PC musíš hledat v přehrávači onoho skvostu (postprocessing), nikoliv v sound manageru zvukovky. Ta to sama o sobě neumí.

mif to síce už napísal,ale klasické stereo má len lavý a pravý front kanál,takže zbytok do 5.1 kanálov nemá čím vyplniť,5.1 kanálov funguje výlučne vtedy,ak je aj zvuk 5.1 kanálový,2 kanály=2 repráky,5.1 kanálov=5.1 reproduktorov,matematika pre základné školy,jedine vojenská logika tvrdí,že puška sa skladá z týchto troch častí: pažba a hlaveň.....

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru