Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Redakcny system - jednoduchost, mnoho templatov

Potrebujem dnes vecer vytvorit rychlo jedoduchu stranku. Moja tvorivost je na nule, nechce sa mi vytvarat css, zhanat podklady, chcem preto redakcny system, kde si zvolim optimalny template, nahadzem text a fotky a do polnoci som s tym popri pozerani televizie hotovy.
Co odporucite?
(wordpress sa mi odmieta na servri instalovat, stravil som uz pri nom 40min a neviem, kde je problem, config som spravil rucne, databaza, user, heslo a localhost su nastavene a aj tak instalator tvrdi, ze ziadnu databazu nevidi...takze wordpress vynechat).

Předmět Autor Datum
No fakt jsem chtěl napsat WP, ale když to nejde.... Co tak Drupal? Nějaké templaty má: 39 a rozšířen…
Kurt 24.06.2010 19:26
Kurt
Ja bych ti doporucil misto Drupalu Joomlu. Je primitivni a mnohem inutitivnejsi na ovladani. Drupal…
Radek 24.06.2010 19:48
Radek
jsem na ten drupal taky zrovna koukal a jak to tak vidím, má docela problémy s free hostingama, což…
Redsnake 24.06.2010 19:50
Redsnake
Tak u Flega tohle asi nehrozi. Navic ja jsem psal, ze spis doporucuju Joomlu.
Radek 24.06.2010 19:52
Radek
Navic na mym hostingu jsem ja jako zelenac mel Joomlu funkcni s nekolika pluginama a templatama asi…
Radek 24.06.2010 19:51
Radek
Mně ta Joomla právě přišla vždycky až moc komplikovaná. Drupal není taky žádný střízlík, to je pravd…
Kurt 24.06.2010 19:53
Kurt
No to me prekvapuje, protoze ja jsem opravdu amater a s Joomlou jsem hned vedel co a kam patri (samo…
Radek 24.06.2010 19:56
Radek
No ono jak známo, ani Drupal není úplně bez nároků na hosting. ;-) Kdyby mělo být po mém, doporučil…
Kurt 24.06.2010 20:02
Kurt
S těma free hostingama mě to prostě jen překvapilo. Na wz.cz mi běhá už nějaký ten pátek php nuke i…
Redsnake 24.06.2010 20:05
Redsnake
Fleg ma svuj hosting, takze tohle asi resit nebude.
Radek 24.06.2010 20:11
Radek
Tak ja abych se priznal, tak posledni zkusenosti mam nekdy do konce lonskyho roku a pak jsem na to u…
Radek 24.06.2010 20:26
Radek
posledny...tusim 3.o.
fleg 24.06.2010 20:43
fleg
Teď jsem to zkoušel a config se nevytvořil, zkopíroval jsem obsah ručně a WP3 jede. Vyzkoušej tu joo…
Kurt 24.06.2010 21:05
Kurt
Rozchodil som wordpress tak, ze som uzivatelovi nedal ziadne heslo. Inak to neslo. Neviem preco neri… poslední
fleg 24.06.2010 21:29
fleg

Ja bych ti doporucil misto Drupalu Joomlu. Je primitivni a mnohem inutitivnejsi na ovladani. Drupal je asi lepsi, ale ma hodne kostrbaty ovladani a preklad do CJ (SK je na tom treba jinak), teda aspon nekterych veci, je takovej nelogickej a patras vubec co tim chtel prekladatel rict, ale jak se tim prokouses (muze to trvat dyl nez do pulnoci), tak je pak asi lepsi nez Joomla, obzvlast pro stouraly do systemu. Joomla je pro zelenace. Jsem zelenac a mel jsem s ni mnohem min problemu nez s Drupalem, i kdyz jsem jeden web prave z Joomly migroval na Drupal, protoze pry je lepsi a ma lepsi kod a nezatezuje hosting a dalsi blablabla od mozna 14 letejch frikosu ruzne po forech. Zatim vse svedci proto, ze jsem udelal chybu. Cekam na Drupal 7 a jak nebude auotmaticky upgrade atd., tak se vracim k Joomle.
Pocet free templatu se neda vubec srovnat. Na Joomlu je jich mnohonasobne vic.

No to me prekvapuje, protoze ja jsem opravdu amater a s Joomlou jsem hned vedel co a kam patri (samozrejme asi ne u vseho), mozna je to prekladem. Nevim, ale u Drupalu je sileny sestavit si menu. U Joomly je to hned. U Drupalu je aktualizace cehokoli, nez si zjistis po forech jak a s cim na to, prace pro zelenace na pul dne. U Joomly udelas klik, klik a hotovo. Nic vic jsem nepotreboval, takze jestli mas na mysli upravu templatu nebo kodu, tak tam o tom nevim ani ň a je mozny, ze to jde u Drupalu lip.
To o te narocnosti na system nemuzu potvrdit ani vyvratit. Nevim jak to poznat, ale na forech se o tom pise a zahranicni testy vyhrava Drupal, proto jsem se rozhodl ho vyzkouset. Ted si vzpominam, ze u Joomly mne to psalo na hostingu, ze mam zvysit RAM nebo neco takovy, ale stejne jela bez problemu.

No ono jak známo, ani Drupal není úplně bez nároků na hosting. ;-)
Kdyby mělo být po mém, doporučil bych odstranit ten problém s WP, který fleg má a alternativy bych nehledal. :-)
Ono už je to taky nějaký čtvrtek, co jsem tu Joomlu zkoušel naposledy, třeba se to změnilo (stejně, jako Drupal).

edit: což mi připomíná - flegu, jaké je číslo verze toho WordPressu, co se snažíš nainstalovat?

Tak ja abych se priznal, tak posledni zkusenosti mam nekdy do konce lonskyho roku a pak jsem na to uz moc nesahal a cekam na 7, ani vlastne nevim, jestli uz vysla. Joomlu jsem mel posledni tusim 1.5x a Drupal 6.x a nedalo se to srovnat. Na Joomle je opravdu nastaveni treba toho menu zalezitost nekolika kliku. U Drupalu taky, ale hledej to, pod nelogickyma nazvama. Aktualizace pluginu (modulu) je standardne u Joomly treba jen vlozenim linku se souborem (ma nekolik moznosti). U Drupalu sileny hledani funkcniho modulu, vlastne jeste predtim musis zjistit, ze potrebujes modul, abys vubec mohl aktualizovat a ani pak to neni automaticky. Az uz to pak vis, tak to neni nic tak hroznyho, ale pro zacatecnika (a Fleg v tomto asi zacatecnik bude), to nemusi byt jednoduchy.
Drupal je pro me Miranda. V zakladu Drupal nema nic, templatu taky moc neni, teda v porovnani s Joomlou nebo i s WP. Presto jsem Mirandu dlouho pouzival, nez jsem prisel na Trilliana. Jede v nem vse co potrebuju na jeden klik a netravim pul dne hledanim pluginu, resenim problemu s nefunkcnim pluginem atd.

WP neznam, nikdy nesplnoval moje kriteria. Tusim, ze neumel hezky URL a par dalsich veci co jsem potreboval, ale uz si to nevybavim. Pak jsem koncem roku cetl, ze uz je to lepsi, ale prece jen je to spis neco jako blog, nez klasickej RS. Teda aspon pro me.
Zadny jiny RS jsem ani nezkousel, je to zbytecny, protoze jak Joomla, tak Drupal maji dobry fora. Jo, jeste me zaujal K:CMS, ale autor se projevil jako krupan a pak me hned odradil nedostatek templatu.

Rozchodil som wordpress tak, ze som uzivatelovi nedal ziadne heslo. Inak to neslo. Neviem preco neriesim, wordpress sa mi zda rovnako ako Joomla, ktoru mam tiez na nejakom servri uz rozchodenu zbytocne zlozity, ale skusim sa s nim pohrat.
Edit: tak nie je to zbytocne zlozite idem hladat nejaky web generator s menu, hlavickou a koniec.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru