Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Redakční systém Joomla + Webzdarma a problém

Nainstaloval jsem si redakční systém Joomla na webzdarma.
Instalace proběhla bez problému. Po instalaci se objevil drobný problém s funkcí ini_set, která házela warningy. Protože jinak systém fungoval naprosto bez problému, potlačil jsem hlášení chyby pomocí @ a je klid.

Teď jsem však narazil na další problém. Když kliknu na nadpis článku, aby se mi plně otevřel, zobrazí se jen následující chyby:

Warning: file_exists() [function.file-exists]: open_basedir restriction in effect. File(/3w/wz.cz/m/martinlux1/defines.php) is not within the allowed path(s): (/3w) in /3w/wz.cz/m/martinlux1/index.php on line 33

Warning: require_once() [function.require-once]: open_basedir restriction in effect. File(/3w/wz.cz/m/martinlux1/includes/defines.php) is not within the allowed path(s): (/3w) in /3w/wz.cz/m/martinlux1/index.php on line 39

Warning: require_once(/3w/wz.cz/m/martinlux1/includes/defines.php) [function.require-once]: failed to open stream: Operation not permitted in /3w/wz.cz/m/martinlux1/index.php on line 39

Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required '/3w/wz.cz/m/martinlux1/includes/defines.php' (include_path='.:/usr/local/lib/php') in /3w/wz.cz/m/martinlux1/index.php on line 39

Bohužel nefunguje zobrazení článku při kliknutí na jeho nadpis. Nenapadá někoho jak to opravit?
Přímo demo si můžete vyzkoušet: www.martinlux1.wz.cz

Dále bych se chtěl zeptat zda existuje do Joomli nějaký plugin pro podporu programátorských kódů podobně, jako je v tomto fóru.
A ještě jeden dotaz, když kliknu na napsání článku objeví se poměrně malé okýnko (textarea), do které se článek vepisuje.
Mě by vyhovovalo něco přece jen většího, min. na půl obrazovky. Jsou tyto věci nějak možné?

Předmět Autor Datum
Joomlu neumím, provozuji starou verzi 1.7 a vůbec se v tom "nejde hrabat". Nicméně napadá mě, když t…
Kráťa 03.07.2011 00:50
Kráťa
ini_set bude na wz.cz zakázáno, což dává smysl (dá se tím upravovat PHP runtime config za běhu). Pot… poslední
martin.developer 03.07.2011 02:24
martin.developer

ini_set bude na wz.cz zakázáno, což dává smysl (dá se tím upravovat PHP runtime config za běhu).
Potom si ty další hlášky jen přeložte a zjistíte že se uživatel pod kterým běží PHP snaží dostat do složky, ke které nemá přístup (open_basedir direktiva).

S tímto moc nenaděláte, buď donutíte WZ.cz vypnout open_basedir, nebo programátory Joomly! psát rozumněji. Oboje je řekl bych nereálné.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru