Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Reinkarnace Windows 2003 SBS

Mám na PC v názvu zmíněný operační systém, nainstalovaný na dvou HDD v RAID 1. Teď bych chtěl ten RAID změnit na typ "0".

Pokud však nějakým způsobem ten systém odzrcadlím (dobré zkušenosti mám zatím s DriveImage XML), vezme mi ta mirror-data nová raidová konstelace disků, která bude mít podle mého názoru jiné parametry?

Něco jsem četl tady, ale nejsem z toho moc moudrý.

Předmět Autor Datum
Pokud použiješ něco lepšího, co umí roztahovat oddíly, tak samozřejmě problém mít nebudeš (pokud ten…
touchwood 05.01.2009 21:22
touchwood
Ten RAID jsou poctivé, na sobě HW nalepené HDD. Jinak poté, co jsem si pořídil (po Tvém doporučení)… poslední
Paullus 05.01.2009 21:35
Paullus

Pokud použiješ něco lepšího, co umí roztahovat oddíly, tak samozřejmě problém mít nebudeš (pokud ten RAID není něco "soft")

Jinak mohu-li ti raditi, nečiň tak. R0 je nejnebezpečnější zapojení disků vůbec a nehodí se ani jako disk pro PC (maximálně jako pracovní prostor), natož pak pro server. Chceš-li zvětšit a zrychlit své diskové políčko (při zachování diskupáduodolnosti), migruj jej na R10 (ale to budeš potřebovat další dva disky)

Ten RAID jsou poctivé, na sobě HW nalepené HDD.

Jinak poté, co jsem si pořídil (po Tvém doporučení) NAS server, tak ten můj PC-quasiserver se SBS plní v podstatě funkci další workstation, na které pracuje sekretářka a kam se občas přihlásím přes TS odněkud z venku, když potřebuji nějaký program, který nemám na PDA nebo notebooku.

Tudíž se havárie neobávám (ze zrcadla bych ji rychle reparoval) a od nového RAIDu 0 si slibuji vyšší rychlost.

TW, a jaký oddíly roztahující SW bys mi doporučoval ? Přiznám se, že kromě svrchu řečeného DriveImage XML jsem zatím nic jiného nepoužíval.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru