Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Reinstalace Windows 7 na notebooku

Zdravím!

Jsem tu úplně poprvé a chtěl jsem se zeptat na jednu věc, na kterou se mi po hledání na různých fórech nedostalo uspokojivé odpovědi.

Mám notebook HP dv7 6050ec, Windows 7 64-bit, a potřebuji reinstalovat windows. Samozřejmě, že nemám instalační DVD, na ntb je nalepená nálepka s product key. Takže řeším následující problém:

1. Přítelkyně má instalační DVD od Windows 7, čili by mě zajímalo, jestli když vložím DVD do ntb a spustím instalaci, budu pak moci zadat product key z nálepky? Nebo je třeba spouštět instalaci přes skytý oddíl HDD?

2. Kupoval jsem si roční licenci na ESET Samrt Security, budu moci pak licenční klíč vložit znovu a platnost klíče se naváže?

Díky moc za odpověď :-) a nezlobte se, pokud duplikuji již existující téma. Je to trochu ošemetná záležitost a potřebuji si být jistý :-) Díky

Předmět Autor Datum
1. Přítelkyně má instalační DVD od Windows 7, čili by mě zajímalo, jestli když vložím DVD do ntb a s…
Alfonz.SPO 27.06.2013 22:02
Alfonz.SPO
Ale jo, když už tam chce ten ESS neuváženě cpát, prostě vloží ty registrační údaje. Už se to tady dn…
karel 27.06.2013 22:08
karel
Tak jo, děkuju mockrát, teď už jen zazálohovat a tradá reinstalace :-)
vrga 27.06.2013 22:16
vrga
Male upozornenie: 1. Ked pouzijes preinstalaciu zo sktyteho "Recovery" oddielu na disku (dela se to… poslední
Dodek 28.06.2013 00:50
Dodek

1. Přítelkyně má instalační DVD od Windows 7, čili by mě zajímalo, jestli když vložím DVD do ntb a spustím instalaci, budu pak moci zadat product key z nálepky?

ano

ouštět instalaci přes skytý oddíl HDD?

to lze take, dela se to pres klavesu F11 po zapnuti NTB

2. Kupoval jsem si roční licenci na ESET Samrt Security, budu moci pak licenční klíč vložit znovu a platnost klíče se naváže?

s tim nemam zkusenost, ale melo by to tak byt

Male upozornenie:

1. Ked pouzijes preinstalaciu zo sktyteho "Recovery" oddielu na disku (dela se to pres klavesu F11 po zapnuti NTB - Alfonz),
tak sa Ti obnovi system do (tovarenskeho) stavu pri kupe. Vyhodu to ma, ze budes mat nainstalovane vsetky potrebne ovladace (pre sietovky, zvukovku, grafiku, podpora Fn klaves, power managment ...)
Nevyhoda je, ze sa nainstaluju aj vsetky "smeti", ktore boli pri kupe (demo programy ...)

2. Ked chces instalovat "cisty" system (Přítelkyně má instalační DVD od Windows 7), tak si VOPRED stiahni potrebne ovladace z webu vyrobcu (HP) presne na Tvoj NB a konkretny system. Uloz si ich na USB, DVD, nie na disk, tam neostanu.
Po prvotnej instalacii z DVD Ti totiz nepojde sietovka, ani Wifi. Ako prve sa instaluje podpora zakladnej dosky (chipset utility), potom je to jedno.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru