Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Reinstalace windows 7, které vznikly po upgradu zdarma z win Vista

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat na jednu věc. Přítelkyně má notebook přibližně tři roky starý. Při koupi měla předinstalován windows Vista, ale kupovala to v období, kdy se mohlo zažádat o DVD s upgradem na win 7 zdarma. To jsme tenkrát provedli a nyní bych rád provedl reinstalaci windowsů, tzn. do výrobního stavu (Vše pryč, pouze systém).

Předpokládám, že by měl být průběh takový, že spustím recovery oddíl (nejsem si ted jist jak tam je, nemám ho u sebe, mrknu na to až večer - případné doplnkove informace podám taky večer), ten mi vrátí systém do základního stavu windows vista a pak bych měl teoreticky provést podruhé upgrade z DVD na win 7. Jen bych se rád ujistil, že to může nejak tak podobně fungovat a že nebude problém například při zjištění pravosti windows, při zadání seriového čísla nebo když budu zadávat požadavky při upgradu (jelikož už jsme to jednou dělali). aby to jednoduše nenapsalo - toto již bylo provedeno, není možné znovu.

Děkuji za jakékoli rady a postřehy k tématu, pokud jste se stím již někdo setkal nebo máte ponětí, jak tato reinstalace probíhá.

Předmět Autor Datum
Máte to DVD, ze kterého jste prováděli upgrade? Co je na něm napsáno? Obvykle není potřeba dělat ten…
Kurt 09.02.2013 11:19
Kurt
Ano, to dvd určitě máme,ale mohu se podívat až večer co je na něm napsáno. To by ale bylo fajn, kdyb…
exiton 09.02.2013 11:40
exiton
Zdravím znovu, takze mam instalační DVD k vistám, 2 DVD. První je Operating system DVD Win Vista bus…
exiton 10.02.2013 10:35
exiton
Zeptej se online podpory pripadne zavolej na podporu. http://h10126.www1.hp.com/services/podpora/zak… poslední
Alfonz.SPO 10.02.2013 10:50
Alfonz.SPO

Zdravím znovu, takze mam instalační DVD k vistám, 2 DVD. První je Operating system DVD Win Vista business SP1 a je na nem pak napsáno: Store in a safe place and refer to your user documentation if you need reinstall or repair your system software. A druhé dvd je Application and Driver Recovery DVD a podobny popis (takze mam instalacni na system a ovladače)

A upgrade DVD jsou taky dvě: První - Win7 Profesional Upgrade Media (For use only as an upgrade to a qualifying HP Win 7 Upgrade Option PC). A druhé je: Application and driver Recovery DVD(This disk contains software for win 7 - for distribution only with a new HP or Compaq PC).

V návodu u upgradu je napsáno mimo jiné: Jedná se o inovaci a nikoli o novou instalaci. Při inovaci by nemělo dojít k přepsání osobních souborů v počítači, pokud provedete formátování pevného disku nebo neodstraníte oddíl pevného disku.

Z čehoz bych chápal, ze musím tedy udelat čistý reinstal do továrního nastavení, tj do vist a pak to teprv mohu upgradovat.

Díky za pomoc :)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru