Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Reinstalace windows XP = nutná reinstalace všech programů?

Ahoj, prosím Vás o radu. Po odinstalování antiviru, ve windows XP nefungují některé funkce či aplikace. Olej do ohně jsem ještě nejspíš přilil čištěním registrů CCcleanerem. Nenabíhá například system restore (objeví se jen bílé okno), WM player hlásí vnitřní chybu, po změně některých parametrů (např. zaškrtnutí kolonky "zobrazování skrytých souborů") se tyto po potvrzení nepoužijí a po následném otevření okna jsou opět ve výchozím stavu, atd.
Jelikož mám nainstalováno mnoho a mnoho programů, je pro mne reinstalace celého systému a opětovné ruční instalování všech programů noční můrou. Doporučili byste mi REPAIR pomocí inst. CD Windows? Zůstanou poté funkční instalace ostatních programů? Popř. jaké s tím máte zkušenosti. Ještě jedna související otázka zní: v případě, že budu muset reinstalovat celý systém, dají se nějak zálohovat ty ostatní instalace aby se mohli po reinstalaci Windows jednoduše obnovit? Předem všem moc děkuji za případné rady, Ondřej

Předmět Autor Datum
Repair funguje. Samozřejmě není všemocný, obzvláště pokud jsi z Windows udělal "skladiště" zbytečnýc…
touchwood 08.04.2008 00:34
touchwood
Já mám prakticky všechny programy nainstalovány na disku "D",takže před reinstalací Woken si zazáloh…
reifik 08.04.2008 01:38
reifik
pokial sú totálne rozbombardované registre,opravná reinštalácia wxp obvykle nič nevyrieši-opravná re…
ogl 08.04.2008 03:43
ogl
Neodpovedam uplne vycerpavajuco k teme, ale len k cisteniu registrov CCleanerom. Tiez som si s nim u…
duros 08.04.2008 06:22
duros
Repair v případě rozdrbání registrů většinou nepomůže. On je totiž nemaže ale převezme do nové instr…
MM_tank 08.04.2008 09:09
MM_tank
Pro příště: Po normální reinstalaci Windowsů, instalaci ovladačů a všech důležitých programů zazáloh… poslední
L-Core 08.04.2008 09:14
L-Core

Repair funguje. Samozřejmě není všemocný, obzvláště pokud jsi z Windows udělal "skladiště" zbytečných programů. Zkusit to samozřejmě můžeš, nic tím nezkazíš, aplikace a registry by měly zůstat při opravné reinstalaci zachovány (za předpokladu, že použiješ nemodifikované inst. CD)

CCleaner a podobné przniče systémů bych zakázal.

Já mám prakticky všechny programy nainstalovány na disku "D",takže před reinstalací Woken si zazálohuji v nouzáku jen Documents and Settings z Céčka,následuje formát C a nová instalace XPček.Musím pak sice asi 50% programů přeinstalovat,kvůli zápisu v registrech,ale to si myslím,je ještě únosné.Zkus si před reinstalací zazálohovat registry,možná,že by to mohlo fungovat,Nemám to odzkoušené,ale možná,že se tady někdo najde a poradí.

pokial sú totálne rozbombardované registre,opravná reinštalácia wxp obvykle nič nevyrieši-opravná reinštalácia neopravuje všetky položky v registroch,takže pokial sú registre silne poškodené,chyby sa budú čiastočne opakovať aj po opravnej reinštalácii.Na zálohovanie a obnovu všetkých užívatelských nastavení slúži USMT-User State Migration Tool-je na inštalačnom disku wxp v D:\VALUEADD\MSFT\USMT,prípadne aktuálna updatovaná verzia na microsoft download centri.Pokial je systém v popisovanom stave,doporučujem kompletne novú,normálnu inštaláciu systému +programov,pred reinštaláciou si zazálohuj súbor wpa.dbl z aktivovanej inštalácie,kvôli opätovnej reaktivácii systému

Neodpovedam uplne vycerpavajuco k teme, ale len k cisteniu registrov CCleanerom. Tiez som si s nim uzil svoje. Chcel som len, ze pokial si tomu programu pred cistenim dovolil urobit zalohu registrov, tak aspon tuto cast pomocou tej zalohy by si mohol opravit.

Repair v případě rozdrbání registrů většinou nepomůže. On je totiž nemaže ale převezme do nové instralace. Díky tomu se nemusí instalovat nainstalované programy ale zase se ti klidně může obnovit současný stav.Teoreticky ztratíš tím experiimentem hodinu až dvě...

O jaké instalace jde ? Všechno si přece jednoduše seženeš zž netu, máš to na dvd nebo sis to půjčil od kámošů tak to budeš muset udělat znovu.

Akorát je důležité si zazálohovat dokumenty,fotky,hudbu..

Instalovat znovu se nemusejí tzv. portable verze programů které klvůli tomu rád používám.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru