Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Reklamace nedodaného zboží

Objednal jsem si u firmy PC Skonto nějaký počítačový díly. Balík přišel v pořádku, neporušený (přebírala jej žena). Já jsem jej rozbalil až když jsem přišel z práce. Byla to velká krabice se spoustou papíru co vyleze ze skartovačky. Na dně bylo pár položek co jsem si objednal, bohužel jedna chyběla. Několikrát jsem to přehrabal za asistence manželky, no prostě tam nebyla i když na faktuře byla.
Tak nevím co mám dělat. Docela mě to mrzí a připadám si podvedený ze strany obchodu PC Skonto, neboť jsem jim docela důvěřoval a nenapadlo by mě, že by zboží nedodali do balíku, i když jsem je zaplatil. To, že manželka měla zboží zkontrolovat při převzetí, to měla, ale nenapadlo jí, že v neporušeném balíku prostě zboží nebude.
Máte někdo zkušenosti s podobnou situací a jak toto řešíte?

Předmět Autor Datum
Nebudu jmenovat firmu, neboť si jí přesně nepamatuji ale najdu v účetnictví. V krabici zaslané Messe…
Rce 22.08.2007 23:41
Rce
Neviem ako v obchode ale ked si ibjednavam zo skladov tak napr euromedia to robi tak, ze mam na doda…
fleg 22.08.2007 23:42
fleg
Já kupuju vždy jen pár věcí. Možná to udělá tak padesát tisic za tři roky. Víc ne. To co se mi stalo…
Matej47 22.08.2007 23:49
Matej47
Já bych tam zavolal a žádal vysvětlení, kdyby byli hnusní a nevrlí poslal bych je do broskve a už by…
MaSo 22.08.2007 23:52
MaSo
Skladníci jsou taky jenom lidi ale co s tím když něco schází že, mě se to teda ještě nestalo ale stá…
gro 23.08.2007 08:05
gro
Tohle se mi párkrát stalo a nikdy nebyl problém, aby firma poslala chybějící část. Napsal bych jim,…
Jan Fiala 23.08.2007 08:33
Jan Fiala
ziadny problem robil som vo velkosklade a stavalo sa to raz za cas... ked ma skladnik o pol piatej 1…
El 23.08.2007 12:23
El
Stalo se mi to již vícekrát - vždy se to vyřešilo. Až u firmy Techdata mi chyběla jedna věc v krabic…
1268free 23.08.2007 21:24
1268free
Dopadlo to dobře, dnes mi přišla chybějící položka. Jsem docela rád, protože jsem myslel, že s tím b…
Matej47 27.08.2007 17:51
Matej47
KEDYSI SA MI STALO NIECO PODOBNE.KUPOVAL SOM NOVY KOMP A NESKONTROLOVAL SOM SI FDD.PRISIEL SOM DOMOV…
PUNTO 27.08.2007 18:59
PUNTO
Ale prodali šmejd klávesnici, co? Rychle vrátit.
karel 27.08.2007 19:01
karel
vyndej si zvejkacku z pod capsu
kmochna 27.08.2007 19:02
kmochna
JA SOM UZ TAK ZVYKNUTY A FAKT MI TO NEPREKAZA.8-)
PUNTO 27.08.2007 19:11
PUNTO
nepoužívej VELKÁ písmena, vypadá to pak, že křičíš Netiquette ;-)
kmochna 27.08.2007 19:15
kmochna
jasne.v pohode.nechcem aby som niekoho vystrašil.:-D poslední
PUNTO 27.08.2007 19:21
PUNTO

Nebudu jmenovat firmu, neboť si jí přesně nepamatuji ale najdu v účetnictví. V krabici zaslané Messengerem místo drahé grafické karty pro nějakého herního nadšence, bylo prd. Obratem jsem to reklamoval. Byla to nesmírně svízelná reklamace a kdyby tak karta nestála asi patnáct litrů, tak jsem to vzdal. Po roce dohadování mi vydali novou kartu. Pochopitelně, v té době měla cenu už jen pěti tisícovek...

Neviem ako v obchode ale ked si ibjednavam zo skladov tak napr euromedia to robi tak, ze mam na dodacom liste popisane perom same vecko a to je od toho ako si skladnici kontroluju podla dodaku ked tovar vyskladnuju. Takto sa naozaj takme rnemoze stat aby mi nieco neprislo, co nie je na dodaku.
Riesit sa to neda nijako. Max mozes kontaktovat obchod s tym co sa ti stalo. Ja osobne by som ti ale moc neveril (z pozicie obchodnika). Ak by vsak slo o malickost (napr usb kluc) poslal by som ti ako prejav dobrej vole dalsi kus zdarma (mna to nezabije a aspon si neposkodim dobre meno).
Inak raz mi zo skladu prisiel procesor AMD. Ked som ho do dal do dosky nesiel. Prezrel som si ho poriadne a mal utrhnut jednu nozicku, co nebolo na prvy pohlad vidiet (procesory vzdy letmo kontrolujem zospodu zrakom). Pri pokuse reklamovat sme to museli uzavret tak, ze to bola moja chyba a to robim s tym skladom rocne milionovy obrat. Procesor bol v neposkodenej krabici s original pecatou. Proste presiel vystupnou kontrolou zmatok a schytal som to zrovna ja. Dnes mi visi doma na nastenke;o)

Já kupuju vždy jen pár věcí. Možná to udělá tak padesát tisic za tři roky. Víc ne.
To co se mi stalo teď - s tím sem se nikdy nesetkal. Vždy všechno přišlo jak má být. A takhle chybějící položka ani nebyla drahá, spíš mě mrzí, že jsem s tím počítal a teď to budu muset rychle řešit jinak. No asi si příště rozmyslím, kde budu nakupovat.

Skladníci jsou taky jenom lidi ale co s tím když něco schází že, mě se to teda ještě nestalo ale stát se to tak je to fakt napikaču, to by si snad člověk musel kamerou filmovat jak tu zásilku vybaluje neboco.
A kdyby si to filmoval tak je otázka jestli by to bylo uznáno jako důkaz.

To by mě zajímal názor prodejců jak tohle řeší a co by řekli na to "zákaznické" video protože to kdyby mi prodejce neuznal tak bych byl hodně zlej, myslím že neuznání by dopadlo ublížením na zdraví prodejce. ]:)

ziadny problem robil som vo velkosklade a stavalo sa to raz za cas...
ked ma skladnik o pol piatej 10 zasielok pred sebou na odoslanie postou ups a na druhej strane mu stoji 10 ludi pri pulte tak sa jednoducho raz za cas nieco take podari...
Dolezite je aby si ich hned kontaktoval a riesil to so skladom. Pokial pridu na to ze im jeden kus prevysuje nemal by byt probelm a doriesia to.
O tom ci tam kupovat alebo nekupovat... no musis sa rozhodnut ty, ale pamataj aj majster tesar sa utne.
takze si nenechaj skazit naladu a ries to cim skor

KEDYSI SA MI STALO NIECO PODOBNE.KUPOVAL SOM NOVY KOMP A NESKONTROLOVAL SOM SI FDD.PRISIEL SOM DOMOV CHCEL SOM SI NIECO POZRIET V TABULKE NA DISKETE A AKO SOM JU VLOZIL DO OTVORU,PORIADNE TO ZARACHOTILO A DISKETA SPADLA NIEKAM DO PRAZDNA.HNED SOM VZAL KOMP A SIEL DO PREDAJNE.SEFOVI VYSVETLIL CO SA STALO.ALE NEMAL SOM ZIADNE PROBLEMY ANI NATAHOVACKY.NA POCKANIE MI TO ZALOZILI.TAKZE V POHODE.ALE NIE VZDY TO TAK MUSI BYT.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru