Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Reklamace sluchátek

Dobrý večer. Koupil jsem synovi headset Creative v TS Bohemia http://interlink.tsbohemia.cz/creative-sound-blast er-tactic-3d-sigma-sluchatka-s-mikrofonem_d138777. html Po asi pěti měsících přestal fungovat mikrofon - náhle při běžném používání. Mikrofon je odnímatelný a při přímém zapojení do PC funguje, ve sluchátkách ne, takže pravděpodobně přerušený drátek uvnitř kabelu. Kabel ale není vnějškově nijak poškozený a se sluchátky bylo zacházeno opatrně. TS Bohemia záruční reklamaci neuznala, prý se na přetržené drátky uvnitř kabelu záruka nevztahuje. To se mi nechce líbit, má smysl se s nimi hádat? Jak byste postupovali? Díky za názory.

Předmět Autor Datum
Určitě má, vyhrožujte soudem, oni povolí :P Edit -> Můžeš si nechat udělat znalecký posudek, který t…
Eessencia 07.09.2013 23:03
Eessencia
Sluchatka drahy, Bohemka je znamej pripad, smysl hadat se nema, ale urcite to zkus, vyhrozuj soudem… poslední
RedMaX 07.09.2013 23:17
RedMaX

Určitě má, vyhrožujte soudem, oni povolí :P
Edit -> Můžeš si nechat udělat znalecký posudek, který ti nakonec bude muset proplatit bohemka (i kdyby byl negativní).

Podle Občanského zákoníku odpovídá prodávající kupujícímu za to, že při převzetí zboží je ve shodě s kupní smlouvou – zejména, že je bez vad (tedy v bezvadném stavu).
V případě, že se vady vyskytnou, vzniká kupujícímu nárok na úhradu veškerých nutných nákladů v souvislosti s uplatněním při reklamaci.

Mezi nutné náklady patří zejména náklady přepravy, montáž, demontáž, znalecký posudek.

Sluchatka drahy, Bohemka je znamej pripad, smysl hadat se nema, ale urcite to zkus, vyhrozuj soudem cokoli. Otazka je jestli si pomuzes nebo te vyfuckujou jako uz tolik lidi pred tebou a stejne tam porad lidi nakupujou. Jestli bych tenhle pripad hnal pred soud si nejsem jistej, urcitou sanci tam ta Bohemka ma, preci jenom mechanicka zavada, no muzes zkusit nejakyho znalce, jestli kdyz sluchatka uvidi, bude souhlasit, ze si to nemohl zpusobit ty (syn).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru