Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Reklamace zboží - příjemce tvrdí, že zboží v balíku nebylo

Dobrý den, mám takový problém.
Poslala jsem na reklamaci boty a hodinky v jednom balíku. Firma po mě chtěla poslat naskenovaný podací lístek od té doby se bohužel neozvala, tak jsem jim po měsíci a půl napsala, že mám nárok na vrácení peněz pode zákona.
Ona ale vyrukovala s tím, že váha balíčku neodpovídá tomu, aby v balíčku byly boty i hodinky a tvrdí, že hodinky tam nebyly, já jsem je na 100 % poslala.
Strčila jsem je do jedné boty, bohužel, ale na přiložený dopis jsem napsala, že je přikládám. Nemohu, však porovnat váhy, které mi v dopise popisují, protože zboží už nemám.
Nevíte, prosím, někdo jak se bránit a jestli vůbec mám nějakou šanci.
Děkuji za jakoukoli odpověď Andrea

Předmět Autor Datum
Vahu baliku zistite na pošte,odkial bol balik poslany-podla vahy baliku je tarifikovany poplatok za…
audax 31.10.2013 13:19
audax
Asi s nimi bude těžká domluva,ale tvrdit až po měsíci a půl,že předmět k reklamaci vlastně úplně chy… poslední
Karel04 31.10.2013 18:11
Karel04

Vahu baliku zistite na pošte,odkial bol balik poslany-podla vahy baliku je tarifikovany poplatok za odoslanie baliku,takže pani za prepažkou ho určite odvažila,do 200g je napr.možne poslat balik za cenu listovej zasielky....pokial nebol balik poisteny,pripadne deklarovany ako cenny obsah,bude dokazovanie a ziskanie odškodneho velmi tažke,čo by pomohlo ak by dotyčna firma aspon deklarovala,že obdržala poškodenu zasielku,takto je to v podstate tvrdenie proti tvrdeniu,doporučujem kontaktovat nejakeho konkretneho pravnika a domahat sa svojich prav pomocou neho na občiansko-pravnom konani....

Asi s nimi bude těžká domluva,ale tvrdit až po měsíci a půl,že předmět k reklamaci vlastně úplně chybí,je dost podivné.Měli se snad ozvat hned,když na vyřízení měli ze zákona 30 dní.Nehledě na to,že hodinky váží pár desítek gramů a třeba obal-karton krabice asi vážil víc,takže z celkové váhy to asi těžko odvodí.
Zkus jim pohrozit právníkem a soudem s upozorněním,že tam budeš požadovat úhradu veškerých nákladů.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru