Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Replikátor USB portu (USB Hub) s pomocným napajením ze sítě

Dobrý den,
hledám cenově dostupný replikátor USB portů s pomocným napájením ze sítě, tedy pokud možno za co nejnižší cenu (přítelkyně do toho nechce moc investovat - cca do 400-500kč). Jiné porty ten replikátor nemusí mít. Na netu jsem našel replikátory s vlatním napájením (sice replikují obraz i zvuk), ale stojí přes 2000kč a nebo čistě jen replikátory portu do usb ale bez přídavného napájení. Má přítelkyně má totiž něco přes 2 roky starý NTB (takže už není v záruce), který ještě nedávno četl externí pevné disky, ale teď už to nejde, čte jen usb flash paměti (ssd jsem nezkoušel - nemám jej k dispozici, takže z toho usuzuji že se asi něco pokazilo v ntb a snížilo se napětí nebo se snížil el. proud vedený do usb.
Děkuji za radu a odpověď

Předmět Autor Datum
problém je možná jen v omezené zatížitelnosti usb - u našich starých firemních ntb závada dost běžná…
lední brtník 15.10.2012 14:49
lední brtník
Odkaz jsem přečetl ale je mi jasné že potřebuji USB Hub s externím napájením (nějaké za cca 300kč a… poslední
General01 15.10.2012 15:21
General01

Odkaz jsem přečetl ale je mi jasné že potřebuji USB Hub s externím napájením (nějaké za cca 300kč a více jsem nalezl - levněji to asi neseženu). Problém je v tom že ten NTB dřív s tím EX HDD spolupracoval bezproblémově, teď to nejde a to jsou zbyle 2 porty volné, ani když použiji kabel se dvěma koncovkami usb a zapojím je tak se HDD nezprovozní. Systém ho vidí ale nespolupracuje s ním. Doufám že ten HDD tedy zprovozním s tím hubem s ex napájením, protože u mě v ntb funguje v pohodě.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru