Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Reprezentace JSON dat jako HTML (dle šablony)

Zdravím,
otázka asi pro Losí duo...:-).

Řešíme problém, kdy potřebujeme na webové stránce interpretovat data, které chodí ze serveru přes AJAX volání. Response chodí v JSON formě. Každý objekt, který response obsahuje se na na stránce zobrazuje jinak. Na procházení JSON dat používáme JQuery. Procházíme response ve for cyklu a přidaváme do DOM elementy, tak jak potřebujeme. Tohle se nám ale moc nelíbí, protože javascript obsahuje přímo (jako string) HTML tagy a CSS classy. Moje otázka tedy je: Nedalo by se nějak zařídit převod JSON dat na HTML podle nějaké šablony, kterou bych si předem nadefinoval? Něco jako: pro tuhle JSON strukturu, vyplivni tohle HTML.

Koukal jsem na JsonML, nebo Pure Framework. Dalo by se použít něco z toho? Nebo nezná někdo nejaké řešení?

Díky za všechny odpovědi! :beer:

Předmět Autor Datum
Hmm, tak ten Pure by mohl být přesně to, co hledáme... Nějaké zkušenosti?
MaSo 01.03.2012 13:00
MaSo
Na takéto som v jQuery používal plugin jQuery Templates, ktoré už jQuery tím oficiálne nepodporuje,…
los 01.03.2012 19:17
los
Díky!:beer: Ten JsRender vypadá cool, má to o dost rozumnější syntax než ten Pure. poslední
MaSo 02.03.2012 10:14
MaSo

Na takéto som v jQuery používal plugin jQuery Templates, ktoré už jQuery tím oficiálne nepodporuje, ale majú na stránkach odkaz na ďalšie alternatívy JsRender a JsViews. Tie alternatívy som síce vôbec nepozeral, ale stoja za zváženie (zvlášť keď tam píšu o nich ako o vylepšených nástupcoch jQuery Templates).

Pri jQuery Templates som mal šablóny v samostatných súboroch, takže to bolo vyhovujúce. Predpokladám, že to budú podporovať aj tie ďalšie alternatívy.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru