Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Reprosoustava - ocenění a případný výběr nové

Zdar všem,
není to až tak úplně IT, ale zvuk k PC taky patří.

Mám doma reprobedny AQ 720. Výborně hrají, ale bohužel, jejich velikost začíná být v malým bytě na překážku, takže se poohlížím po možnosti tyto bedny prodat a koupit něco menšího.
Nedokážu však odhadnout, za kolik peněz tyto bedny prodat (jako pár, samostatně ne). Kdož se vyznáte, zkuste mi prosím pomoct. Fotky beden jsou v příloze, ale jejich kvalita je mizerná a navíc jsou to výstřižky z jiných fotek, co jsem našel v mobilu. Nejsem teď doma a jiný fotky u sebe nemám, mohu dodat zítra.

A pokud bych tyto bedny prodal, tak bych se rád poohlídnul po něčem jiným, podstatným parametrem je výška bedny, zhruba 50 - 60cm vyšší ne, menší taky moc ne, protože další podstatnej parametr je slušnej přednes. Hutný basy nepožaduju, reciver má i tak vcelku malý korekce basů, navíc mám i subwoofer. Já vím, že ideální by bylo to slyšet, ale pokud to neporovnám se stávajícíma bednama, tak stejně hovno poznám, pokud to uslyším někde v obchodě. Pokud mi někdo doporučí něco konrétního (co zná), budu rád. Cena do 10 tisíc.

Parametry AQ 720:
Výkon 120W
2x basový reproduktor z boku 280 mm
1x středový 100 mm
1x výšková kalota
basreflex
odnímatelná textilní mřížka
Rozměry (přibližně, co si pamatuju z hlavy): 157 x 320 x 1200 mm
Původní cena byla před nějakými (asi) 12 - 15 lety okolo 10 tisíc Kč.

Ještě jednou se omlouvám za fotky, jsou fakt hnusný. Ta druhá fotka je jen pro demonstraci velikosti.

Díky všem za přínosný odpovědi.

Předmět Autor Datum
AQ 720 byly na tu cenu opravdu dobré, mohl bys za ně utržit kolem 4000,-. Vzhledem k tomu, že moc li…
Matt Dylon 20.08.2012 20:04
Matt Dylon
Ano, hrají dobře, proto se jich vzdám jen nerad a trochu se bojím toho, čím bych to nahradil. Ještě…
Prasak 20.08.2012 21:52
Prasak
Jsou ale i lidé, kteří kvalitu slyšeli, ale nemají zatím moc šanci si ji doma poslechnout. Vyměnil j…
Potkan007 20.08.2012 22:13
Potkan007
Zkus zalaborovat s umístěním, to může udělat víc než koupě nějaké obr bedny.
Dale Cooper 20.08.2012 22:28
Dale Cooper
No, ony se ty hloubky ozvou, ale až ve vysokých hlasitostech, když je pustím na maximum, co jsou sch…
Potkan007 20.08.2012 22:42
Potkan007
Škoda, nezbavoval bych se jich. Nového sotva seženeš něco adekvátního. Asi bych nového nekupoval nic…
Dale Cooper 20.08.2012 22:19
Dale Cooper
Podobný Tesly vlastním, mám je uloženy někde u rodičů. Jen měly střeďák a výškáč vedle sebe a menší…
Prasak 21.08.2012 09:34
Prasak
Tady jsou trochu lepší fotky. A dodatek - příkon beden je 90VA, nikoliv 120, jak jsem uvedl nahoře. poslední
Prasak 21.08.2012 14:06
Prasak

AQ 720 byly na tu cenu opravdu dobré, mohl bys za ně utržit kolem 4000,-. Vzhledem k tomu, že moc lidí k opravdovému hi-fi ani nepřičichne a s kvalitou zvuku se moc nepářou, budeš prodávat asi delší dobu.
A co se týká nových bedýnek mě osobně "chutnají" Wharfedale Diamond 9.3 Item.aspx ty jsou ale o litr dražší než máš požadavek.

Ano, hrají dobře, proto se jich vzdám jen nerad a trochu se bojím toho, čím bych to nahradil. Ještě to není definitivní, ale do budoucna to tak asi dopadne, že to vyměním, i když u toho trochu zaříznu peněženku, pokud mě nezařízne manželka.
4 tisíce se mi jeví málo, ale máš pravdu, že většina konzumentů to vůbec neocení.

Jsou ale i lidé, kteří kvalitu slyšeli, ale nemají zatím moc šanci si ji doma poslechnout. Vyměnil jsem 15 let starou věž za Pioneer VSX-421, repráky jsem z finančních důvodů musel nechat staré, kupodivu jsou docela použitelné, kvalitou je to úplně jiná liga, než všechno, co máme doma, ale stále to není ono. No a teď čekám, až přijde chvíle, kdy budu mít veškerou ostatní elektroniku funkční a nějakou rezervu na repráky k tomu.
Vlastně jediné, co mě nutí k přechodu je skoro totální absence hlubších tónů, jinak jsem si už zvyknul. Když připojím sluchátka, musím to hned stáhnout, protože by mi zvuk ustřelil hlavu, ale repráky musím do hlubokých tónů nutit a stejně se jim nechce.

Škoda, nezbavoval bych se jich. Nového sotva seženeš něco adekvátního. Asi bych nového nekupoval nic, investovat 10.000 můžeš účelněji.
Vybíral bych z použitých - za legendární (ono slovo se mi hnusí, ale zde nemohu jinak) TESLA ARS 1058 dáš max čtyři litry a nebudou-li zničené, tak tě zvukem překvapí - repráky jsme fakt vyrábět uměli. Je to uzavřená bedna, tudíž nejsou tak citlivé na umístění. Slyšel jsem je a docela jsem čuměl.
Taky se dají za malý peníz sehnat třeba maďarské ORION HS 2xx, ty jsem k TV/DVD koupil za 600 peněz a za ty prachy? Hrají výborně.
Nebo něco menšího - B&W DM 601 - to už je vstup do vyšších pater.
Použitých beden bych se nebál, ale nakupoval bych to výhradně osobně. Za fakt málo peněz můžeš sehnat opravdu kvalitu, kterou 99% lidí neocení.

Podobný Tesly vlastním, mám je uloženy někde u rodičů. Jen měly střeďák a výškáč vedle sebe a menší basák, jinak rozměr beden byl stejnej. Ale nehrály tak dobře, jak si spousta lidí myslí, ty AQ 720 hrají o třídu líp. Právě proto mám strach to měnit, abych neprohloupil.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru