Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Resetovani PC pri zasunuti cehokoliv do USB

Ahoj, mam dotaz, sice me to moc netrapi ale i tak se zeptam. Kdyz cokoliv zasunuju do USB konektoru tak se mi samo natvrdo resne pc, potom to zarizeni bezi. Jedna se jen o veci co jsou zapojene jako front usb, nebo ctecka karet co ma na sobe usb konektor, vse je zapojeno primo do zakladovky. Kdyz cokliv zapojim primo zezadu do usb portu co jsou na desce tak to nedela.

Prijde mi jako kdyz ty predni konektory nejsou ukostreny, nebo tak neco.

Nesetkal jste se s tim nekdo?

Předmět Autor Datum
setkal, proto mám zezadu vyvedený 1m prodlužovák a přední konektory neřeším. co jsem se díval na bo…
lední brtník 05.05.2010 12:38
lední brtník
to bude asi ono, mam mb od gigabytu.
Nemesis_CZ 05.05.2010 15:45
Nemesis_CZ
Setkal jsem se, že v karosérii je ten přední USB viklací a něco zezadu zkratuje. Obvykle to řeším ta…
Rce 05.05.2010 12:49
Rce
Tak na toto velky pozor. Pri pripajani front USB vzdy - VZDY - porovnat zapojenie USB konektorov a U…
robobobo 05.05.2010 22:22
robobobo
Mas to blbo zapojene alebo blby konektor na bedni. USB nepotrbuje ziadne pullup-y, a aj keby potrebo… poslední
MM.. 05.05.2010 22:32
MM..

Setkal jsem se, že v karosérii je ten přední USB viklací a něco zezadu zkratuje. Obvykle to řeším tak, že tyto přední díry ignoruju, stejně bych se musel ohýbat pod stůl. Raději si přilepím zespoda stolu USB HUBu, nejlépe napájenou a přitáhnu si do ní kabel zezadu.

Tak na toto velky pozor. Pri pripajani front USB vzdy - VZDY - porovnat zapojenie USB konektorov a USB pinov na MB podla manualu k MB. Inak to moze skoncit aj horsie ako len resetom kompu. Napr. odpalenim nejakeho USB zariadenia.

Mas to blbo zapojene alebo blby konektor na bedni. USB nepotrbuje ziadne pullup-y, a aj keby potreboval tak by sa kvoli tomu nic neresetovalo.

Reset znamena bud tazky skrat pri strkani (kvoli blbemu konektoru alebo blbo zapojenemu kabliku), alebo mohol by byt nahouby kablik v kejse alebo posahany Windows a potom nastane BSOD vo Win a preto restart. Si mozes skusit vo Win vypnut nastavenie restartu pri zavaznej chybe, aby si vedel ci to je BSOD a jaka. Prip. si pozret prehliadac udalosti Win.

P.S. skontroluj si tie konektory v kejse ci maju uzemneny (ubedneny :) obal a skontroloval by som aj ohmmetrom ci je vobec uzemneny kejs (moze byt aj nahovno zdroj alebo mas nahovno 230V rozvody).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru