Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Restart PC po najetí win.

Dobrý den milí rádci.

Požádal bych vás o radu s mým problémem, který nastal, když jsem vypojil PC (důvod stěhování do nového bytu) a následně složil. První zapnutí proběhlo v pořádku, jen win zahlásili zhruba toto: ?????? se nepodařilo načíst, ale obnova ze "systému" proběhla v pořádku.

Vůbec si tu hlášku nepamatuji, ale zdálo se že systém sám problém vyřešil, tak jsem to více neřešil. Win fungovali v pořádku, dokud jsem je asi za 20 minut restartoval. Od té doby PC naběhne do windowsů, a ještě dříve než se načtou všechny informace (jinak řečeno: než zmizí hodiny :)) se sám restartuje. Po té se opět restartuje a tak do kola.

V nouzovém režimu PC zůstane zaplý, jako by se nic nedělo, proto předpokládám, že je to softwarová chyba. Mimochodem najet do nouzového režimu mi dělalo veliké potíže, protože mi nechce v BIOSU (ani v tabulce "vybrat stav nouze") nechce fungovat klávesnice, ani když jsem připojil PS2 klávesnici. Když jsem ale podržel dlouze šipku nahoru, ukazatel začal běhat a náhodným stiskem Enter jsem se trefil na stav nouze. Což i toto je divné, když do biosu mi najet jde.

Nevíte prosím, proč se mi ten PC restartuje? Reinstal WIN bych rád až jako poslední možnost. Má drahá polovička za chvilku promuje, a potřebuje jak data z HDD tak i počítač.

(ještě jedna věc pro úplnost: tchán prý měl kdysi stejný problém, tak v nouzovém režimu smazal Firefox a problém se vyřešil. Zdálo se mi to divné, ale vyzkoušel jsem to samé, a nepomohlo.)

Vlastním:
AMD Athlon 64 X2 Dual
Core Procesor 4400+
2.31 GHz, 2 GB RAM
Grafika:
NVIDIA GeForce 7900 GS
a antivir: AVG free

Móóóc děkuji za rady.

Předmět Autor Datum
tohle jsem resil asi pred tydnem u kamarada.. po dvou hodinovem badani jsem se nastval a vzal k sobe…
stenly04 10.05.2010 15:14
stenly04
6e je to vir mě také napadlo, ale hned v zápětí jsem si myslel, že by mě to zlobilo i v tom nouzovém…
Květy 10.05.2010 15:24
Květy
Zkusit vyměnit klávesnici a myš jestli to nedělá /třeba na kláv. někdo šlápl/. Pokud se to chová tak…
MM_tank 10.05.2010 15:26
MM_tank
Chladič je v pořádku, první co jsem dělal bylo, že jsem PC rozebral, vysál od prachu a vše zkontrolo…
Květy 10.05.2010 15:30
Květy
Během stěhování se něco uvolnilo nebo dostal HDD kopanec. Začal bych záchranou dat. Vymontovat HDD,…
jirka44 10.05.2010 15:34
jirka44
Takže děkuji za rady. Nic nepomohlo, ani zkontrolování antivirem, jen zaloha dat a následný reinstal… poslední
Květy 18.05.2010 22:29
Květy

tohle jsem resil asi pred tydnem u kamarada.. po dvou hodinovem badani jsem se nastval a vzal k sobe domu jeho HDD. projel superantiwpyware a naslo to asi 6 trojskych koni. ted uz vsechno jede.. tak by jsem zkusil tady tohle.. ale ten stav nouze je divny.. ten mu jel normalne :-)

Zkusit vyměnit klávesnici a myš jestli to nedělá /třeba na kláv. někdo šlápl/.
Pokud se to chová tak jak je popsaný je docela možné že něco odchází-odešlo při stěhování, nejspíš disk po nějakém nárazu, převozu někde na korbě/v kufru. Viděl bych to spíš na servis nebo aspoň z toho vytáhnout disk a udělat zálohu než se to případně úplně dok**ví pokusem o instalaci.Podíval bych se dovnitř jestli např. neprdlo upevnění chladiče procesoru.

Chladič je v pořádku, první co jsem dělal bylo, že jsem PC rozebral, vysál od prachu a vše zkontroloval. Mám teploměr v chladiči procesoru a ten ukazuje 36 stupnu.

S tou zálohou máte pravdu, to udělám jako první, už jsem jí více jak rok nedělal a to by opravdu bolelo...

Během stěhování se něco uvolnilo nebo dostal HDD kopanec. Začal bych záchranou dat. Vymontovat HDD, zapojit do jiného počítače jako druhý disk a zazálohovat co se dá. Teprve potom začít laborovat, vrátit disk zpátky, zkontrolovat všechny kabely, usadit znova paměti, dorazit grafiku, zkontrolovat chladič na procesoru a zkusit znova nahodit.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru