Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno AMD POWERMONITOR

Rád bych poprosil o radu či vysvětlení zkušenější: Počítač se zákl. deskou MSI 7337, procesor AMD Athlon64 3800+, RAM 2048 atd.
Vše funguje jak má, všiml jsem si, že má tendenci příliš často zapínat ventilátor CPU. Frekvence 2400 je zbytečná, má-li běžet trvale, tak používám software AMD Power Monitor, nastavení " minimální spotřeba" nebo "přenosný počítač". Všiml jsem si ale, že efekt nastavení, tj. přepínání od 1000 MHz nahoru funguje jen nějakou dobu, po cca 15 minutách se ale nastaví 2400 a už to tak zůstává. Softwarový refersh tohoto programu nepomáhá, stačí však přejít na jiné nastavení a pak zpět na minimum - a zas to nějakou dobu vydrží. Čím to může být, dá se to ovlivnit ?
Děkuji všm

Předmět Autor Datum
Skusit nepouzivat (odinstalovat, nikdy neinstalovat) dementne aplikacie a nechat to na windows. Ovl.…
MM.. 10.06.2013 10:02
MM..
Vážený kolego, děkuji za dobrou radu. AMDPowerMonitor jsem zrušil, nechal CoolQuiet a stačí zcela je…
Dedecek 10.06.2013 22:59
Dedecek
Nedá mi to, a chtěl bych ještě doplnit výsledek dalšího sledování, poté co jsem se vypořádal s posky…
Dedecek 21.06.2013 00:17
Dedecek
ked to ostane visiet na vysokej frekvencii tak si spust spravcu uloh ctrl-alt-del ze jake je vytazen…
MM.. 21.06.2013 00:21
MM..
Odpovídám sám a problém tak uzavírám: Na AMD POWER MONITOR jsem se vykašlal a místo něj aplikoval Ri…
Dedecek 26.06.2013 23:01
Dedecek
Regulacia funguje najlepsie bez ziadnej utility a funguje to absolutne dokonale ptz to riadi windows… poslední
MM.. 27.06.2013 01:44
MM..

Skusit nepouzivat (odinstalovat, nikdy neinstalovat) dementne aplikacie a nechat to na windows. Ovl.panely-energia.
V BIOSe musi byt povolene Cool&Quiet. Ak mas XP tak treba nastavit energeticky profil prenopsny pocitac a u XP budes potrebovat aj AMD CPU driver je dostupny ako volitelna aktualizacia vo Windows update.

A ked to nefunguje tak si vsimas vytazenie CPU v ctrl-alt-del spravca uloh

P.S. frekvenciu sleduj v CPU-Z

Vážený kolego,
děkuji za dobrou radu. AMDPowerMonitor jsem zrušil, nechal CoolQuiet a stačí zcela jen nastavení energetického profilu. Driver AMD CPU byl v pořádku. Poslední verze CPU-Z 1.64 je zajímavá.
Děkuji a přeji hodně dalších úspěchů.
VD

Nedá mi to, a chtěl bych ještě doplnit výsledek dalšího sledování, poté co jsem se vypořádal s poskytnutou radou. Regulace rychlosti AMD POWER Monitor funguje spolehlivě, stejně tak i jenom z nastavení Možnosti napájení z ovládacích panelů ... až na situaci, kdy se připojím na tv.nova.cz. Prvotní skok na 2400 MHz je v pořádku, tak jako u jiných internernetových připojení, ale u tv.nova.cz zůstane procesor na této rychlosti nejen po dobu prohlížení těchto stránek, ale i při jejich opuštění a přechodu na jiné stránky, nebo i při úplném opuštění internetu. Už jsem zkoušel zakázat coockies na nova.cz, ale je to bez výsledku.
Pomůže jenom resetovat nastavení napájení, tedy na jiný režim a pak zpět na "přenosný počítač" - a pak je to v pořádku - ale jen do doby než se připojím na nova.cz.
Není to podezřelé?

ked to ostane visiet na vysokej frekvencii tak si spust spravcu uloh ctrl-alt-del ze jake je vytazenie CPU. Ak bude viac jak 0% tak ze ktory proces to vytazuje (moze ti ostavat visiet nejaky srackovy proces prehravaca tej tv hovna)
Tu frekvenciu sledujes cim? Oni tieto programy mozu niekedy tiez zobrazovat hovadinu a v skutocnosti je frekvencia znizena.

Odpovídám sám a problém tak uzavírám:
Na AMD POWER MONITOR jsem se vykašlal a místo něj aplikoval RightMark CPU Utility, v. 2.35. Regulace frekvence procesoru funguje naprosto spolehlivě, i když se internet připojí např. na tv.nova.cz.
Takže: doporučuji RightMark CPU Utility pro všechny případy, kdy je nám líto zbytečné plné zátěže procesoru.

Regulacia funguje najlepsie bez ziadnej utility a funguje to absolutne dokonale ptz to riadi windows a ten ako jediny najlepsie vie ci nejaky proces potrebuje CPU. Tie utility to len rozoseru a potom to das dokopy mozno len dalsou rozosieracou utilitou.
Navyse neviem cim si sledoval tu frekvenciu ale tie utility na ukazovanie frekvencie niekedy tiez blbnu a ukazuju nezmysel.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru