Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Restartuje se při startu

Nevěděl sem kam to dat a jak přesně napsat název článku, tak to prosím když tak upravte.
Jinak jedná se o windows XP. Vše šlo v naprostém pořádku. Počítač byl normálně vypnut a když sem ho chtěl znova zapnout, tak mě to napsalo Boot disk failed.... jako kdyby nemohl načíst HDD, tak sem to vypl a odpojil a znovu zapojil a už to neudělalo. Říkám si problém je vyřešen, ale ono zdaleka ne. Načítalo to Windows XP a z ničeho nic se restartuje... tak sem reinstaloval Windows na HDD 200GB (mam 2 HDD - 1x 120GB kde byl před reinstalací systém-potřebuji z něj data, 1x200GB kde je teď systém). Vše šlo v naprostém pořádku nainstaloval sem WIndows. Zapnu a jelo to v naprostém pořádku. Pak sem to vypnul a asi za 4 hodiny jsem šel k tomu, že to dodělám a znova mi to napsalo boot disk failed.... Tak jsem zkusil odpojit a zapojit znova kable a problém je stále stejný.
Co s tým prosím? jde mi především o data na HDD 120GB.

Předmět Autor Datum
Je mozne, ze odesla zakladni deska - radic disku. Data z toho dostanes napr. v jinem pocitaci.
Jan Fiala 22.12.2010 07:59
Jan Fiala
Řešil jsem onehdá stejný problém (rozdíl byl pouze ve Win7) a u mě to byl byla vadná mechanika DVD,…
Pytlík 22.12.2010 08:25
Pytlík
Taky jsem řešil podobný problém a byl ve kšandě k disku.
iconek 22.12.2010 09:24
iconek
Mno tak jsem to vyřešil. Zapomněl jsem sem napsat :) Bylo to diskem. Odpálila se na něm plotna. Prob… poslední
B3art 21.02.2011 13:39
B3art

Řešil jsem onehdá stejný problém (rozdíl byl pouze ve Win7) a u mě to byl byla vadná mechanika DVD, tedy problém na IDE. Vyzkoušel bych tedy každý disk samostatně, a to bez DVD, pouze nejnutnější výbavu. Nové datové kabely by též nebyly od věci.
Pokud se některý disk ukáže jako vadný, tak neztrácej naději. Dosti častou, kupodivu však málo známou, závadou disku jsou nedokonalé kontakty mezi elektronikou disku a tělesem mechaniky, ať již málo napružené (nebo unavené) kontakty, tak zoxidované kontaktní plošky. Odšroubuj tedy elektroniku (nejlépe si zakoupit příslušný torxní klíč, šroubky jsou dost utažené a při prvním povolení improvizovaným nástrojem hrozí poničení šroubku), očisti kontaktní plošky (používám tvrdou gumu a následně isopropyl - ať se omyjí zbytky gumy) a napruž kontaktní plíšky. Po této operaci mnohý disk ožije a běží jak za mlada.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru