Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Restartující se Huawei HG520i a vypadává wi-fi

Ahoj všem znalcům,
řeším stav, kdy čínskej šmejd ADSL modem Huawei HG520i funguje nespolehlivě. Nahodile se samovolně restartuje a nastávají tak nepříjemné výpadky. Udělá to i několikrát do hodiny. Vyloučil jsem, že by byl špatný napájecí adaptér.
Firmware je původní, tak jak vyjel z fabriky před cca 3-4 roky.

Je možné nějak nedestruktivně tento šunt rozdělat a pohledově zkontrolovat vnitřek?
Napadlo mě ... co kdyby někde byla zapadlá cínová kulička z výroby a něco ve zkratu ...
Má smysl uvažovat o update firmware?
Modem je již bohužel po záruce. :.(

Předem díky za snahu pomoci.
Vecko

Předmět Autor Datum
Máte někdo nějaký nápad?
veckoo 27.06.2011 12:41
veckoo
adaptér jsi vyloučil - ten vypadal nejpodezřeleji. s adsl se nepotkávám, jen mlhavě tuším že se z r…
lední brtník 27.06.2011 12:55
lední brtník
Restartuje sa kompletne cely modem, alebo len sa ti odpoji wifi pripadne tel.linka ? Ak prichadza k…
KiloViktor 27.06.2011 15:26
KiloViktor
Díky za reakce a tipy. Podařilo se mi trochu posunout dále, alespoň otevřením modemu. Stačilo vylou…
veckoo 28.06.2011 08:57
veckoo
Podle toho jak dlouho jsi u kyslíků. Já od nich beru internet od dob 128/64kbps 3GB FUP, takže si mů…
Potkan007 28.06.2011 09:13
Potkan007
než se restartuje a stane se znovu fungujícím, trvá to cca 5 minut. ten krám je zjevně vadný. log…
lední brtník 28.06.2011 09:40
lední brtník
O tom že je modem vadný, nemůže být pochyb. Tím jsem si 100% jistý. Prostě jsou dobré ale i špatné k… poslední
veckoo 28.06.2011 10:12
veckoo

adaptér jsi vyloučil - ten vypadal nejpodezřeleji.

s adsl se nepotkávám, jen mlhavě tuším že se z routeru dá vyčíst nějaký log.
možná si udělat nějaké pingátko, co ti bude testovat dostupnost routeru / bránu providera před ním, a výpadky zapisovat. to bys porovnal s routerovým logem co kolem toho píše.

taky operátor může ze své strany přezkoušet linku, jestli router vidí.

Restartuje sa kompletne cely modem, alebo len sa ti odpoji wifi pripadne tel.linka ?
Ak prichadza k restartovaniu komplet celho modemu moze byt problem na tel.linke, co v beznych podmienkach nezistis, maximalne pozriet ci nemas pricvaknuty kabel niecim.
Druha moznost je, ze odchadzaju fitracne kondenzatory na napajacej vetve v modeme.
Nepoznam konkretny modem, ale je predpoklad, ze v modeme je este dodatocny stabilizator na potrebne napatie (zvycajne 5V).

Díky za reakce a tipy.

Podařilo se mi trochu posunout dále, alespoň otevřením modemu. Stačilo vyloupnout čtyři gumové nožičky (hodně dobře přilepené oboustranně lepící páskou) a cesta k vrutům pod nimi byla volná. Pod jednou nožičkou byla pečetící plomba přes otvor, kterým prochází vrut do plastu. S nožičkou se serve i plomba = ztráta záruky. Píšu to pro případ, aby si někdo ušetřil případné zklamání. Tělo přístroje se skládá ze dvou částí a ty drží pohromadě plastovými zámky. Snadné to otevřít nebylo, ale dá se to bez destrukce. Prodejna/servis se k tomu staví klasicky - nic se neopravuje, kupte si nový čínský šperk za 1600 Kč. Ty peníze znovu za takovej šmejd nedostanou.

Technik zjistil zkrat v přívodní krabici v domě, na svodu. Přesto nechtějí dodat nový modem k jejich tíži a zákazníka tlačí do koupě nového zařízení za plnou cenu, nebo do upsání se na rok, kdy dají modem za symbolickou 1 Kč a to taky nechci.
Pak se ještě Telefonica O2 vytasila s úžasnou nabídkou VDSL - podmíněno opět upsáním se na rok a novým modemem za 1 Kč a ještě masírují, že tahle super akce trvá jen do 30.6.11. Tak ať si to užijou a nechají si to ... Jsou to prevíti ... 3-[

Zařízení zlobí již déle - neodešlo v důsledku bouřky - běžně se odpojuje od sítě, protože je minimálně využíváno.

Při provozu na wi-fi dochází k nepravidelnému výpadku připojení, kdy modem jakoby zamrzne a následně se restartuje. Výpadky jsou to nepříjemné a než se restartuje a stane se znovu fungujícím, trvá to cca 5 minut.
Při připojení počítače kabelem k modemu se zdá být vše OK a výpadky nejsou.

Testuji, pokud bude něco jinak, nebo nové zjištění, info sem doplním.

Myslíte, že je šance uspět dopisem s požadavkem na bezplatné dodání nového modemu, když se zákazník argumentačně opře o tvrzení, že byl zkrat na svodu?

Jaké jsou vaše zkušenosti s Telefonicou?

Podle toho jak dlouho jsi u kyslíků. Já od nich beru internet od dob 128/64kbps 3GB FUP, takže si můžu poroučet, oni si na staré zákazníky dávají pozor. Já jen napíšu odešel modem a za 2 hodiny je po kurýrovi novej bez poplatků v záruce, ale starý mi nechávají.
Ještě se zkus podívat do System Log, jestli nepíše nic zajímavého.
Ten Huawei je to nejhorší co se dá sehnat, kdybys kupoval nový, tak rozhodně koukej po jiném výrobci. Je všeobecně známé, že je to čínský ošizený výrobek a každému do dvou let odejde. Poslední co jsem měnil je 3 týdny zpátky, známému přestaly fungovat LAN porty. Že zamrzává je normální i u zdravého.

O tom že je modem vadný, nemůže být pochyb. Tím jsem si 100% jistý. Prostě jsou dobré ale i špatné kusy. Každý chválí to, co mu zrovna funguje. Tento šperk se začal rozkládat po 20 měsících používání a úspěšně splnil poločas rozpadu do 2 let. Bohužel se to důsledně neřešilo a včas nereklamovalo, protože tenkrát se wi-fi nepoužívalo téměř vůbec a na kabelu bylo vše OK.

Dnes, po několika týdnech beznaděje začínám vidět světlo na konci tunelu.
Mluvil jsem s několika lidmi na straně molocha O2 a vždy jen cpali super hyper rychlý internet VDSL. Jsou úžasně vycvičení, protože ani jeden z nich sám od sebe neřekl, co bude VDSL stát po skončení ročního období ode dne zřízení služby. O samozřejmosti zřízení závazku netřeba hovořit, vycvičení zákazníci to přeci přijímají jako naprostou samozřejmost. :i:

Obrnil jsem se trpělivostí a zavolal znovu na technickou podporu. Byl jsem slušný, neústupný a na rovinu řekl, v důsledku čeho a jaké řešení očekávám. K mému příjemnému překvapení přišla kladná reakce a nový kvalitní čínský modem Zyxel P-600 series je na cestě (a bez upsání se super nabídce).

Díky všem za podporu, rady a snahu pomoci.
Nechť toto vlákno pomůže dalším, kteří si toto martýrium také budou procházet. :beer:

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru