Avatar uživatele
Jhz

Rizika prodávajícího při prodeji staršího auta

Ahoj všem, chci se zeptat. Mám situaci – chci prodat starší auto. Zájemců se našlo prakticky několik během chvilky, ale když slyšeli ekodaň, tak navrhovali jedině variantu, že auto koupí, ale bude napsané pořád na mě (v TP). Zajímá mne, co všechno se mi může stát – jakožto prodávajícímu – jaké jsou rizika, když mu v podstatě prodám auto za nějaký pakatel, ale k přepisu na nového majitele nedojde. (o ZTP způsobu vím, ten nechme stranou).

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? franku, Hykam před 4750 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Hykam

Sepište smlouvu o dlouhodobém pronájmu vozidla kde veškeré právní povinnosti včetně likvidace vozidla převedete na nájemce.
Hlavně nezapomeňte na povinné ručení (není problém aby majitel vozidla a pojistník byly dvě různé osoby).
Doplňuji:
Pro Fidel: Majitel a provozovatel vozidla nemusí být ta samá osoba.
Provozovatel vozidla bude nájemce vozidla.

Upravil/a: Hykam

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
cukrar

Jhz,
máte mnoho možností, ale doporučuji jedinou!!
Prodejte to, nechte zapsat zněnu vlastníka do techničáku, a kupci poraďte, aby nedohlašoval změnu. Nebo ať si sežene osobu ZTP.
Zdravím Milan

Zdroj: ICQ 55180641

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Alesh

Prodával jsem 16 let starou Fiestu (daň 5.000 Kč). Měl jsem ji dva roky, těsně před krizí jsem za ní dal 32 tis. Poté prišla zmiňovaná krize a zavedla se tahle nesmyslně nazvaná daň. Podtrženo sečteno prodal jsem ji přes bazar za 6 tis. Žádné další starosti (kromě ukončení povinného ručení) jsem s tím neměl. A byl jsem rád, že jsem se toho navždy zbavil, bral jsem to jako zplacenou investici. Osobně bych to řešil tedy raději slevou, než se s tím nějak zabývat a pak řešit, že někdo někde s tím autem něco provedl a mě budou chodit úřední dopisy a já pak někde budu vysvětlovat, že je to půjčený atd.
Ale je to jen můj názor, nikomu ho nevnucuju. 😉

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Fidel

Předchozí rady jsou sice pěkné, ale v případě dopravní nehody a civilního soudu, budete jako provozovatel vozu odpovídat za veškeré škody vy, i když jste neřídil (je to absolutní odpovědnost, které se nezbavíte. Máte jen následný regres vůči řidiči – ale musíte to prokázat). Takže auto přepsat!!! Prodejte vůz „úhrnkem“ – tzn. kupující ho nebude u vás moci reklamovat. Kupuje ho tedy jak je.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Auta a doprava