Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rizika vadné RAM

Dobrý den,
chci si koupit novou RAM. Bohužel moje základová deska MSI 945PL NEO v2.0 se dá upgradovat max. na 2GB. (nyní mám 2x 512MB)Jak už mi zde někteří napsali investovat přes 1000Kč do takového "paleolitu" nemá cenu. Proto jsem se rozhodl zakoupit starší, podle popisu zcela funkční RAM na Aukru, kterou prodejce nepotřebuje po upgradu RAM v PC. Uvědomuji si riziko, že RAM může být vadná a jak je obtížné vymáhání vrácení peněz. I přesto jsem se rozhodl toto riziko podstoupit. Samozřejmě ihned po doručení RAM otestuji její funkčnost v Memtestu. Zajímalo by mě, pokud by RAM byla nedejbože vadná, jestli bych ji pouze zahodil a bohužel přišel o peníze (samozřejmě bych se ji pokusil reklamovat - domluvit se s prodejcem ) nebo jestli bych si mohl zapojením vadné RAM poškodit další počítač. ( prostě jestli se počítač po zapojení vadné RAM může "podělat" :D)
Děkuju všem za odpovědi ;)

Předmět Autor Datum
Pokud není vyloženě mrtvá a zkratovaná, tak se nic nestane. Jestli jen vykazuje chyby, tak budeš mít…
Prasak 01.05.2013 14:03
Prasak
Né, vadnou RAM si PC nepoděláš. Mimochodem ses měl s prodejcem dohodnout ať spustí u sebe ten memtes… poslední
taxik 01.05.2013 14:04
taxik

Pokud není vyloženě mrtvá a zkratovaná, tak se nic nestane. Jestli jen vykazuje chyby, tak budeš mít problémy se stabilitou programů a operačního systému - pády, zamrzání, BSOD.
Takže riziko poškození ostatních komponent je minimální.

Né, vadnou RAM si PC nepoděláš. Mimochodem ses měl s prodejcem dohodnout ať spustí u sebe ten memtest. Pokuď bude vadná napíšeš prodejci že ji chceš vrátit, jelikož vykazuje chyby v testu. Ty mu pošleš RAM a on ti musí vrátit peníze, pokuď ne tak to řeš přes centrum sporů v aukru.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru