Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rohova vana, sprch. kout vanicka - spravne provedeni obkladu na prilehle zdi

Resim jak
1. spravne/nejoptimalneji provest obklad na zdech, ke kterym bude prirazena rohova vana. Nekdo mi rika ze obklad ma byt pretazen pod horni okraj vany, jiny mi zase rika ze posledni rada obkladu ma byt dodelana po usazeni vany a to tak ze bude koncit zhora prirazena na vane. To je pry mnohem lepsi nez prvni varianta, kdy tam je mnohem vetsi riziko, ze mi sparou mezi prasklym/odchliplym silikonem potece voda za a pod vanu. V druhe variante je vetsi pradepodobnost ze voda z obkladu stece do vany. Jak to mate/byste to udelali nejlepe vy? DIK.
2.jak spravne oblozit okolo vanicky sprch koutu (lity mramor vyska cca 3cm, lezi celou plochou na podlaze). Zatim mam info ze se ma provest az po oblozeni zdi, polozeni dlazdic pod a na stranach vanicky. S tim ze tyto dlazdice, obklady tam budou udelany jako by tam zadana vanicka nebyla (jen vynechany otvor na zapusteny sifon do podlahy). Tj. okolo vanicky ze stran i ze spoda budou vsude dlazdice/obklady. Jak to mate resp jak byste to udelali?
DIK!

Předmět Autor Datum
Zrovna předělávám koupelnu. Obklady mám nataženy až za vanu, resp. vanu budu teprve přisazovat do (t…
Moas 30.05.2013 08:27
Moas
Jednotné správné odpovědi se nedočkáte. Já poslední řadu kachlí dávám až po vaně, ale pokud si to in…
radek2 30.05.2013 09:45
radek2
Diky, jeli to tak mne se vice libi varianta dodelat posledni radu obkladu az po vane, protoze u ni n…
Hugo.Hammer 06.06.2013 14:41
Hugo.Hammer
Ano, pokud použijete vanovou lištu pod obklad, tak Vám pod vanu tudyma určitě nezateče. Jedinou nevý… poslední
Fortys 06.06.2013 15:31
Fortys

Zrovna předělávám koupelnu. Obklady mám nataženy až za vanu, resp. vanu budu teprve přisazovat do (téměř) hotové koupelny.
V zásadě existují dvě skupiny obkladačů - jedni "dosazují" obklady natěsno k vaně a druzí dávají za vanu. Obě skupiny se budou do krve bít za to svoje řešení a obě neuznávají argumenty té druhé skupiny.
Stejně tak se jsou schopni hádat, jestli akrylátovou vanu usadit do maltového lože a nebo se spolehnout jen na její nožičky, pokud výrobce o maltovém loži nic nepíše. Já volím lože. :)

Jednotné správné odpovědi se nedočkáte. Já poslední řadu kachlí dávám až po vaně, ale pokud si to investor přeje, může to být i obráceně. V návodu na vany jsem četl, že vana kvůli reklamaci musí být usazena až po kachlích, aby šla bez bourání vyndat, ale v praxi si to moc představit nedokážu.

Ano, pokud použijete vanovou lištu pod obklad, tak Vám pod vanu tudyma určitě nezateče. Jedinou nevýhodu bych viděl v tom, že vanu nelze lechce vyměnit. Pokud vanu neobezdíte a místo obezdění použijete panel(což se mě osobně nelíbí) pak bych uvažoval o instalaci vany až po obložení.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru