Avatar uživatele
Sarrow

Romové u nás a jinde

Jsou Romové problémoví jen u nás a na Slovensku nebo jsou všude stejní?
Doplňuji:
Nebo přesněji řečeno: Jsou španělští romové stejní jako ti čeští?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 6Pro koho je otázka zajímavá? quentos, iceT, suaeda, briketka10, anonym, beri49 před 4008 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
beer

Jsou problémoví všude, hlavně ale ti, co si dnes říkají Rómové.Slušný cikán s nimi také nechce mít nicspolečného.
Praxe

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Bedy

Všude mají s „problémovými“ cikány problémy. Například i ve Francii. Ještě když byl u prezidentského kormidla Nicolas Sarkozy, tak je naložil do letadla a nechal vyhostit do Rumunska.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
zjentek

jaký pán, takový krám, takže tady jsou cikáni (nebo cigoši, nevím co mi jde lépe přes pysky) nevycválanější, je to jejich vedením, v tomto případě systémem a spravedlností naší země ,)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
badisko

Irsko hlasi ze tady problemy s cikany nejsou …za A je jich tady malo a za B jsou fakt slusni makaj ..ale jsou tady podobne jako v anglii bily cikani …takovi ti kocovnici co obsadi ve starem karavanu parkovyste tak nadelaj bordel a tahnou dal…;D…
Doplňuji:
a chovani je skoro stejne jako u ceskych romu…

Upravil/a: badisko

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
suaeda

Problémy s Romy jsou asi všude. Záleží jednak jak silná komunita v tom daném státě žije. A hlavně na tom jaký si ten který stát zjedná pořádek a zákony (např. zásah proti Romum ve Francii).
Mezi problémové národnosti nepatří v Evropě jenom Romove. Sám jsem zažil Kosovské Albánce ve Švýcarsku a mohu potvrdit, že ti jsou ještě horší než u nás Romové.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Romové se budou určitě mít snahu všude chovat stejně. Jenom všechny vlády nebudou nejspíš tak blbé jako ta naše, aby jim vytvářely tolik výhodné podmínky pro jejich další a další množení a migraci. Proč mi si jako národ necháme líbit zasahování EU do našich vnitřních problémů? Ve státech s kapitalistickou tradicí se s Romy vypořádávají s daleko větší razancí, a je to bez vměšování unie. My jsme celí nesví z toho, že tu menšina vykřikuje o diskriminaci. No Bože, bylo by v pořádku, kdyby zde zákony chránily většinu proti menšině. Jenže u nás to tak není.
Kdy už si naši představitelé uvědomí, že tahle skupina občanů stojí náš stát hodně vysoké částky – nepracují, nevydělávají, neplatí daně, děti nechodí do školy, kradou, obtěžují a berou sociální dávky, o nichž se většině „většinových“ občanů ani nezdá. Neplatí odvody na OSSZ a ZP, ale zdravotní péči a léky mají zdarma.
Co k tomu dodat? Pracující si mají vydělat na důchod. Jenže rezerva na důchody byla spotřebována jinými ministerstvy.
Pracující má dřít do úmoru, aby mohl živit nejen své děti, ale i svého důchodce a také svého Roma. Kromě toho si má ještě našetřit na důchod, aby jednou „nechcípal“ hlady. Je tu nějaká záruka, že ty ušetřené peníze budou opravdu pro toho, kdo si je bude každý měsíc doslova utrhovat od úst? Ráda bych tomu věřila. Moc se ale bojím, že je to naivní víra. Dosavadní zkušenosti mou důvěru rozhodně nepodporují.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
jpau

Všude je to stejný (je to spojeno s jejich vštípenou mentalitou, jako u všech lidí, jen u nich je ta jejich mentalita vede k pro nás asociálnímu chování), co mě ale sere je ten „inverzní rasismus“, kdy pokud něco udělá cikán je to ok a v případě jiného etnika (tzn, běloši, černoši, rákosnící aj.) je to porblém. Úplně klidně bych v tomto případě byl neEvropský a rasistický a řekl bych těmto spoluobčanům, „Hele Dežo, jestli se ti tu nelíbí, vůbec tu nemusíš být, klidně si najdi jiný stát a pokud chceš zůstat, tak pro Tebe platí stejná pravidla jako pro zbytek. Nasrat.“

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?briketka10 Nahlásit

Avatar uživatele
briketka10

mě vaděj jako štěnice !!
jen u nás na dvoře, jak
ječej a dělaj nepořádek!!

španělští romové umí
krásně tančit a hrát na
kytaru " nežiju tam "
mám ráda Paco de Luciu
je to taky rom ze španělska..
http://www.you­tube.com/watch?v=vOT­kVOfFBzg

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Sarrow

Hraji na kytaru španělskou hudbu :)
Právě tak mě napadlo, jestli jsou stejní jako ti naši :D

http://www.you­tube.com/watch?v=359Bxg4­Tp1w

před 4008 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
briketka10

někteří vypadají stejně, jako ti naši a žijí také
ve špíně, ale ostatní jsou "zřejmě"civili­zovaní
říkám nežiju tam..

před 4008 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek