Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rosení starého okna

Potřeboval bych poradit, sám nemohu na nic přijít. Mám v RD klasická špaletová okna asi ze sedmdesátých let celkem osm kusů. Ze sedmi není vůbec žádný problém, ale z toho posledního jsem už úplně zoufalej. Když jsou teploty kolem nuly a nižší, tak se na venkovních křídlech sráží voda. Co sráží, doslova z nich teče. Když vyplní celý meziprostor mezi vnitřními a venkovními křídly, tak vytéká všelijakýma skulinkama na parapet. Potom pěkně po zdi a na koberec, jenom čekám, kdy to tam začne plesnivět. Už se tomu musím smát, když mám několik úplně stejných oken, a na nich není ani náznak po rosení a tady to mě takhle štve. Nevěděl by někdo, co s tím? Jo v místnosti je vlhkost od 40 do 48%. Jenom zcela výjimečně je to třeba 50.

Předmět Autor Datum
Nemohlo by toto okno být tím nejstudenějším (severní směr, zastínění) v celé sadě oken? Pak by to by…
čumil_old 15.02.2010 16:50
čumil_old
Okno je na jih. Na sever mám dvě, samozřejmě zcela suché. :-) To, že netěsní vnitřní křídla, jsem si…
Michal84 15.02.2010 17:14
Michal84
Každopádně je to povrchovou teplotou pod rosným bodem. Ale to vám asi nic neřekne. Musíte měřit tepl…
milan.cukrar 15.02.2010 18:20
milan.cukrar
Není to okno v ložnici?
jariel231 21.02.2010 15:30
jariel231
Zatěsni vnitřní křídlo do rámu. Dají se koupit takové silikonové trubičky, perfektně těsní. poslední
kejki 21.02.2010 18:37
kejki

Nemohlo by toto okno být tím nejstudenějším (severní směr, zastínění) v celé sadě oken?
Pak by to bylo logické i když k vzteku.
A netěsní vnitřní křídla, jinak by se tam to vlhko=teplý vzduch z místnosti neměl dostat.

Okno je na jih. Na sever mám dvě, samozřejmě zcela suché. :-) To, že netěsní vnitřní křídla, jsem si také říkal. Zakoupil jsem těsnění a čekal na zázrak. No nepřišel. Výsledek byl ten, že venkovní křídla byly suché a vnitřní mokré až nahoru. A to už když bylo tak +5. Těsnění šlo pryč. Ještě jsem zapomněl. Vedle toho okna je sloupek tak na jednu cihlu a hned balkonové dveře. Stará klasika, jedny dveře se otevírají ven, a druhé dovnitř. Dveře jsou celo prosklené a úplně suché a já jenom kroutím hlavou.

Každopádně je to povrchovou teplotou pod rosným bodem. Ale to vám asi nic neřekne. Musíte měřit teplotu a vlhkost v místnostech. Pak i těsnost oken. Doporučil bych vnitřní křídla utěsnit silikonovým těsněním. Ale doporučil bych vhodnejší řešení, v létě okna zrenovovat, natřít, a pak těsnění. Zvážil bych nahrazení venkovního skla dvousklem.
ICQ 55180641

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru